QR-kód alapú WiFi csatlakozásra képes projektor az Epsontól

Kütyü Magazin - 2014. december 16.

Magyarországon is kapható az Epson első hordozható üzleti projektora, amely QR-kód segítségével történő WiFi csatlakozást kínál. Az EB-W28 3LCD projektort okos eszközökkel való használatra tervezték, így lehetővé teszi a tartalom gyors és egyszerű megosztását. A készülék innovatív QR-kód generátor funkciója hozzájárul az interaktív projektorélményhez.

 „Az iProjection QR-kód olvasó segítségével teszi lehetővé, hogy a felhasználók okostelefonjukkal vagy táblagépükkel egyszerűen csatlakozzanak az EB-W28 készülékhez. Az Epson iProjection alkalmazás letölthető szinte bármilyen okos eszközre, a QR-kód szkennelése után a kiválasztott tartalmat az EB-W28 projektor is megjeleníti. Még soha nem volt ilyen egyszerű az okos eszközökön tárolt képek és dokumentumok megosztása a szélesebb közönséggel” – mondta Tőrős Gáspár, az Epson projektorokért felelős termékmenedzsere. Szavaihoz nem árt hozzátenni, hogy az új, praktikus funkció használatához szükséges iProjection alkalmazás csak iOS és Android platfromokon érhető el, szóval sem Windows Phone, sem pedig BlackBerry 10 rendszerű készülékekkel nem használható.

 

 

A QR-kóddal történő csatlakozási lehetőség csak egyike azoknak a funkcióknak, amelyek növelik az EB-W28 felhasználási lehetőségeit. A készülék HDMI bemenete MHL-kompatibilis, így kábelen keresztül lehetővé teszi további okos eszközök csatlakozását. A hatásos üzleti prezentációk érdekében a projektor kiváló képminőséget, és rugalmas elhelyezést biztosít a függőleges és vízszintes trapézkorrekciónak és az optikai zoomnak köszönhetően. A megbeszéléseken az osztott képernyő funkcióval egyszerűvé válnak az összehasonlítások. A firmware frissítési, valamint az OSD menü másolási funkciók  minimalizálják az állásidőt és lehetővé teszik egy nagyobb géppark gyors telepítését. A WXGA felbontással, a 10 000:1 kontrasztaránnyal, a 3000 lumen fényerővel, valamint az Epson 3LCD technológia egyformán erős fehér- és színesfény-kibocsátásával az EB-W28 mindig jó minőségű, élénk, természetes színvilágú képet, és igazán nagy fényerejű színeket biztosít.

Az Epson az EB-W28 projektort elsősorban kisvállalkozások telephelyei, irodái számára tervezte, mivel a projektor elég könnyű ahhoz, hogy könnyedén és gyorsan át lehessen vinni az egyik tárgyalóteremből a másikba. A készülékhez a hálózati kivetítést és vezérlést, ill. a több számítógép egyidejű csatlakoztatását lehetővé tevő szoftvereket is mellékeli a gyártó, amelyek közül az utóbbi lehetővé teszi a moderátori ellenőrzést és az akár 50 aktívan csatlakozó felhasználó közötti tartalommegosztást.

Az EB-W28 projektor már kapható Magyarországon, ára 165 000 forint.

A projektor főbb jellemzői:

- WXGA felbontás

- iProjection applikáció (iOS és Android) QR-kód olvasó funkcióval1

- 3000 lumen fényerő és egyformán magas fehér- és színesfény-kibocsátás

- 10 000:1 kontrasztarány

- 3LCD technológia

- MHL-kompatibilis HDMI bemenet

- Osztott képernyő funkció és több számítógépes kivetítés szoftver

 

Vissza