A BlackBerry segítségével fejleszti szuperbiztonságos mobilját a Boeing

Farkas Norman - 2014. december 22.

A repülőgépgyártó egy nagyon biztonságos, a hívások kódolását támogató és önmegsemmisítésre is képes okostelefonnal szeretne előrukkolni, aminek megalkotásához az adatbiztonság frontján igen elismert BlackBerry segítségét kérte.

Hamarosan debütálhat a Boeing új mobilja, ami a jelek szerint annyira magasra teszi majd a lécet adatbiztonság terén, hogy a kormányzati szervek és a legparanoiásabb üzleti ügyfelek számára is ideális eszköznek ígérkezik.

A repülőgépgyártó a BlackBerry együttműködésével dolgozik a készüléken. A fejlett adatbiztonsági megoldásairól és újabban formabontó készülékeiről (lásd Passport) is híres kanadai vállalat vezére már meg is erősítette a Reuters újságírójának, hogy közreműködnek a Boeing Black Phone fejlesztésében. A telefon támogatni fogja a hívások kódolását, és egy másik izgalmas biztonsági funkció is kerül bele: képes lesz az önmegsemmisítésre.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy az önmegsemmisítést pontosan milyen módon tudja végrehajtani a készülék (remélhetőleg nem okoz kárt közben a környezetének, használójának), de e funkció jelenléte garantáltan meggátolja, hogy az adatok illetéktelenek kezébe jussanak, s egyúttal némi megnyugvást is jelenthet a célcsoport számára.

Még nem derült ki, hogy mikor számíthatunk a szuperbiztonságos Boeing mobil megjelenésére, de a gyártó partnerei már megrendelhetik, tehát nem lehet túl messze a premier. A jövevény felszereltségéről csak annyit tudtunk meg a fentieken kívül, hogy az Android rendszer köré épül, két SIM foglalattal rendelkezik és képes kiaknázni a BlackBerry Enterprise Service 12 (BES 12) előnyeit.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza