13.000 évnyi elvesztegetett idő

Kütyü Magazin - 2015. január 13.

A Samsung megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint az európaiak átlagosan 45 percet töltenek naponta munkába járással, ami évente 180 órát jelent, vagyis egy teljes hetet vesztegetnek el a lakóhelyük és a munkahelyük közötti ingázással. Holott a tömegközlekedés monotonitásából adódóan és a modern technológiai eszközöknek köszönhetően az utazásra fordított időt könnyedén hasznos időtöltéssé változtathatják.

Európában nap mint nap emberek milliói indulnak el reggelente munkába, ám a hideg, téli hónapok és a lehangoló időjárás beköszöntével az ingázás sokak számára kellemetlen élménnyé, unalmas időtöltéssé válik. A Samsung felmérése rávilágított arra, hogy az európaiak átlagosan 45 percet pazarolnak el naponta életükből az otthonuk és munkahelyük közötti utazással, ami évente 180 órát, vagyis egy teljes hetet ölel fel.

Mivel szinte minden második ember rendszeresen használja a tömegközlekedést, felmerül a kérdés, hogy mivel töltik az utazásra fordított időt? A kutatás szerint napjainkban a munkába járók különböző szórakoztató aktivitásokkal teszik élvezhetővé a monoton utazásaikat. Ahogy azt a lenti ifografika is mutatja, az ingázók jelentős része (64%) nyilatkozott úgy, hogy utazásaik során az egyik legnépszerűbb időtöltés a zenehallgatás, de sokan állították azt is, hogy csak nézelődnek (21%), vagy igazából semmit sem csinálnak (15%). A Samsung készített egy kis összeállítást a magyar ingázók típusairól, amit átlapozva mindenki magára ismerhet.

 

Kattintásra teljes méretben megjelenik az infografika

 

Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója elmondta, hogy „ha egymáshoz adjuk a 150 millió európai ingázásra fordított idejét, akkor meglepő adatokkal szembesülhetünk. Az elpazarolt órák száma gyorsan napokká, évekké, évezredekké válik, a kutatásunk szerint ma ez mintegy 13.000 elpazarolt évet jelent.” Majd hozzátette, hogy „az ingázók ma már a 21. századi technológiákban, az okostelefonokban és táblagépekben rejlő lehetőségeket kihasználva sokkal hasznosabban tölthetik idejüket utazásaik során, arról nem is beszélve, hogy így az idő is gyorsabban telik.”

A Galaxy Tab S a jelenleg kapható legvékonyabb és legkönnyebb Samsung táblagép, amely remek megoldást jelent a téli közlekedés kihívásaival szemben. Ez a masina a legfejlettebb Super AMOLED kijelző technológiát ötvözi a prémium tartalmak teljes választékával, így valóban minőségi szórakozást nyújt a felhasználóknak. A gép stílusos dizájnjával, praktikus hordozhatóságával és élénk színeivel mindnenkit elvarázsol a szürke reggeleken, használata közben pedig teljesen elfeledkezhetünk az olyan utazással járó kellemetlenségekről, minta járatok késése, a tömeg, vagy akár a tolakodó, olykor hangoskodó utasok. A készülék 10.5-ös változatáról hamarosan megjelenik tesztünk, melyben elmondjuk vele kapcsolatos tapasztalatainkat.

 

 

Vissza