Microsoft Lumia 640 és Lumia 640 XL: Windows 10-re hangolva

Kütyü Magazin - 2015. március 2.

A Microsoft a Mobile World Congress során rántotta le a leplet két középkategóriás Lumia modelljéről, melyek frissíttők lesznek a nagyobb hatákonysággal és személyesebb használattal kecsegtető Windows 10 operációs rendszerre.

A Mobile World Congress forgatagában debütált a Micosoft két új okostelefonja, a Lumia 540 és Lumia 640 XL. Mindkét készülék nagyszerűen egyesíti az elengedhetetlen hardver tulajdonságokat – a kamera képességeivel és a kijelző méretének megválasztásával – és Microsoft szolgáltatásokat, hogy a felhasználók számára nagyfokú hatékonyságot biztosítson elérhető áron. A Lumia 640 és 640 XL készülékek segítik tulajdonosukat akár a munkában, akár otthon vagy útközben.

A készülékek főbb előnyei:

- A dokumentumok, weboldalak, alkalmazások és játékok gyorsan és kényelmesen hozzáférhetők az 1GB memóriának és a négymagos, 1.2GHz-es Qualcomm Snapdragon processzornak köszönhetően.

- A fotók és videók bemutatása élmény a Lumia 640 készülék 5” méretű, és a Lumia 640 XL készülék 5.7” méretű HD kijelzőjén.

- A Lumia 640 okostelefon 2500 mAh-es és a Lumia 640 XL modell 3000 mAh-es akkumulátorának köszönhetően a készülékek egész nap használhatók.

- A Lumia 640 telefon 8 megapixeles, vagy a Lumia 640 XL készülék 13 megapixeles, ZEISS optikával ellátott kamerája még alacsony fényviszonyok között is részletgazdag fotókat készít. Mindkét készülék LED vakuval, a Skype videohívásokhoz is használható előlapi kamerával és előretelepített Lumia Camera szoftverrel rendelkezik.

- A készülékeken a legújabb Windows 8.1 operációs rendszer fut, Lumia Denim frissítéssel és az egy mozdulattal elérhető Action Centerrel, Word Flow billentyűzettel, valamint Élő Mappákkal. A Lumia 640 és Lumia 640 XL telefonok frissíthetők lesznek a Windows 10 operációs rendszerre, amely később az év folyamán elérhető lesz.

- A két SIM kártyás készülékek most először kapnak LTE támogatást. Ráadásul ezek a készülékek a Smart Dual SIM megoldással is rendelkeznek, ezért a felhasználók egyetlen hívásról vagy üzenetről sem maradnak le.

 

 

A Lumia 640 és Lumia 640 XL okostelefonok felhasználói a Windows Insider Programon keresztül kipróbálhatják a Windows 10 új funkcióit és innovációit, valamint még ebben az évben frissíthetik is készülékeiket az új rendszerre. A Windows 10 több új funkciót és fejlesztést kínál, mint például a megújult Office, Levelezés és Naptár, valamint Fényképek alkalmazásokat.

Továbbá, az új operációs rendszer internetprotokoll-alapú üzenetküldést tesz lehetővé Skype-ról és más, az üzenetküldő funkciókba integrált alkalmazásokról. Ezenkívül, az internetezés teljesen új élményét kínáló Project Spartan böngészőt, valamint a Cortana személyi asszisztens bővített integrációját is elérhetővé teszi majd.

A Lumia 640 és Lumia 640 XL okostelefonok esetében a gyártó egy éves előfizetést biztosít az Office 365 Personal csomagra, amely a legújabb Office alkalmazásokat (Word, Excel, PowerPoint, Outlook és OneNote) biztosítja a Lumia készülékeken, továbbá egy PC-n vagy Mac-en és egy táblagépen. Ezenkívül, 1 Terabájtnyi OneDrive felhőtárhelyet kínál és havonta 60 perc ingyenes Skype Unlimited Worldwide hívást is lehetővé tesz.

 

 

„A legújabb Lumia készülékeink az elérhető árú okostelefonok piacán elért sikereinkre építkeznek” – mondta Jo Harlow, a Phones at Microsoft vállalati alelnöke. ”A Lumia 640 és Lumia 640 XL okostelefonokkal még több ember számára tesszük elérhetővé az innovációt. Versenyképes hardverrel, innovatív Windows szoftverrel és Microsoft szolgáltatásokkal segítjük felhasználóinkat, hogy a legjobbat hozzák ki magukból – bárhol és bármikor.”

A Lumia 640 XL okostelefon még márciusban világszerte elérhető lesz matt feketében és fehérben, fényes fehérben, valamint matt ciánkék és narancssárga színekben. A Lumia 640 készülék áprilistól lesz kapható fényes fehérben és matt feketében, valamint fényes ciánkék és narancssárga színekben. Mindkét új modell egyaránt megvásárolható lesz egy és két SIM kártyás LTE-s, valamint 3G-s, két SIM kártyás változatban. A Lumia 640 XL okostelefon 3G támogatással, egy SIM kártyás verzióban is elérhető lesz.

A készülékek ára piaconként és szolgáltatóként eltérő lehet, a Lumia 640 telefon becsült kiskereskedelmi ára adók és illetékek nélkül várhatóan 139 euró lesz a 3G-s és 159 euró az LTE-s változat esetében. A 3G-s Lumia 640 XL okostelefon adók és illetékek nélkül várhatóan 189 eurós becsült kiskereskedelmi áron, míg az LTE képes modell 219 eurós áron lesz kapható.

 

 

Vissza