Százmillió telepítés fölött az androidos BBM

Czipperer Dia - 2015. március 5.

Egy új mérföldkövet jelentett be a BlackBerry. Bejelentésük szerint a több platformra elérhető csevegőprogramját, a BlackBerry Messengert már több mint 100 millió alkalommal telepítették Android platformra.

2013 októberében adták ki a BlackBerry Messenger (BBM) androidos verzióját, nagyjából egy évtizeddel később, hogy a BlackBerry elhatározta, több platformon is elérhetővé teszi a szolgáltatást. A BBM jelenleg a BlackBerry mellett Android, iOS és Windows Phone rendszerekre érhető el.

Az Android platformon való népszerűségét a programnak mi sem mutatja jobban, mint az, hogy alig egy év alatt több mint 100 millió alkalommal telepítették az alkalmazást, és a Google Playen az üzenetküldő applikációk élvonalában foglal helyet.  A program összesen 3,7 millió értékelést kapott a felhasználóktól, ebből 2,4 millióan öt csillaggal jutalmazták. A vállalat azt is bejelentette, hogy ez idő alatt a BBM felhasználók már több mint egymilliárd matricát küldtek az appon keresztül.

Fontos azért kiemelni, hogy a 100 millió letöltés nem egyenlő az aktív BBM használók számával, hiszen attól, hogy valaki telepíti a programot, nem biztos, hogy rendszeres használóvá is válik.

A legutóbbi Android verzió, a 2.7-es március 2-án debütált a Google Play áruházban, amely számos újdonságot kíanál, többek között az egyedi PIN-kódok létrehozását és az Android Wear támogatást.
 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza