Androidon is elérhető a Prezi

MTI Sajtóadatbank - 2015. február 24.

A Prezi androidos alkalmazása keddtől ingyenesen letölthető. Ezzel a felhasználók mobilról is megoszthatják, gyakorolhatják vagy épp előadhatják prezentációjukat.

Megjelent a Prezi androidos alkalmazása. Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és művészeti vezetője szerint a most megjelent fejlesztés a világ több mint egymilliárd Android-felhasználójának teszi lehetővé, hogy bármikor hozzáférjen prezentációjához. Emlékeztetett arra, hogy iPhone-ra 2012 novembere óta elérhető a Prezi alkalmazás. 
 


A fejlesztést az motiválta, hogy a felhasználók egyre többet és egyre gyakrabban dolgoznak irodán kívül, és régóta igényelték az androidos alkalmazást, hogy bármikor gyakorolhassák prezentációjukat. Az alkalmazás béta verzióját Ausztráliában tesztelték néhány hónappal ezelőtt, és már ezen időszak alatt a vártnál sokkal többen töltötték le. 

A Prezi egy másik fejlesztéssel is megjelent már 2015-ben: február 10-e óta érhető el a Nutshell. Ez az alkalmazás három fényképből képes rövid videoklipet képezni, amelyre rá lehet tenni szöveget és animációt, és így összeáll egy moziszerű kis történet. A videót e-mailben, SMS-ben is meg lehet osztani, feltölteni az Instagramra, a Facebookra vagy a Twitterre. 
 


A Nutshell egyelőre iPhone-re vagy iPad-re tölthető le (ingyenesen), de a középtávú tervek között szerepel, hogy  Androidra is kifejlesztik. A Prezi általános termék, ötletek összeírására, megjelenítésére szolgál, a Nutshell megalkotásával innen szerettek volna továbblépni. 

A Prezi prezentációs szoftvert 2014 végén világszerte több mint 50 millióan használták, a felhasználók száma a cég közlése szerint  havi szinten mintegy 1,1 millióval nő. A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A Prezit a világ 190 országában használják, a magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető. 

A Prezibe tavaly novemberben 57 millió dollárral szállt be két amerikai befektető, Spectrum Equitytől, valamint a cég korábbi befektetőjétől, az Accel Partners. Utóbbi – a Sunstone Capitallal közösen – 2011-ben már 14,5 millió dollárt fektetett a Prezibe.

 

 

Képek: android.net; webmastro.com

Vissza