Több nyelvre is fordít majd az Apple Watch új appja

Czipperer Dia - 2015. március 18.

Az Intercontinental Hotels Group (IHG) egy Apple Watch-hoz tervezett alkalmazást mutatott be, amely lehetővé teszi a turisták számára, hogy mondandójukat különféle nyelveket lefordítsák.

Az IHG kifejezetten az Apple Watch-hoz tervezett alkalmazást, amely április 24-én, az órával karöltve debütál. Az applikáció lehetővé teszi a turisták számára, hogy úgy utazzanak a világban, mint a helyiek. A megoldás ugyanis képes lefordítani az angol szövegeket különböző nyelvekre.

A program valós idejű fordítást kínál, viszont egyelőre nem mondja vissza a lefordított szöveget. Ez egyelőre gyenge pontja a megoldásnak. Így például, ha a felhasználó nem tud héberül olvasni, annak, akivel kommunikálni szeretne, az órája kijelzőjét lesz kénytelen megmutatni.

Összesen 13 nyelv közül választhatnak a felhasználók, és olyan frázisok is megtalálhatók a programban, mint például a „hol van a fürdőszoba” vagy a „szeretnék egy sört”. A debütáláskor elérhető tizenhárom nyelv között a fontosabbakkal találkozhatnak a felhasználók. A program képes lesz spanyolra, franciára, németre, héberre, hindire, olaszra, japánra, koreaira, mandarinra, portugálra, oroszra vagy táj nyelvre fordítani.
 

Az alkalmazás mobilos verziója

Később természetesen további nyelvekkel bővülhet a kínálat, és talán nem csak az angol lesz majd a forrásnyelv.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza