Gőzerővel dolgozik első okosóráján a Xiaomi

Farkas Norman - 2015. március 16.

Friss jelentések szerint a kínai Apple-ként is emlegetett gyártó műhelyében készül egy fémes dizájnnal és kerek számlappal rendelkező okosóra, ami egyedi pulzusgörbéje alapján képes azonosítani tulajdonosát.

Áprilisban piacra kerül a várva várt Apple Watch, amellyel benevez a cupertinói vállalat az okosórák fiatal, de egyre sokszínűbb szegmensébe. Az Apple színre lépése a kínai megfelelőjeként emlegetett Xiaomit is ténykedésre ösztönözte, legalábbis a 36Krypton forrásai szerint már javában készül a cég első okosórája.

Egyelőre nem sokat lehet tudni a kütyüről, de a jelentések arra utalnak, hogy a HTC One M9 hátlapjához hasonlóan csiszolt fém burkolattal és kerek megjelenítővel érkezik. A jövevény érdekessége, hogy megfelelő érzékelői révén képes használója azonosítására az egyedi pulzusgörbéje alapján, vagyis igen magas színvonalat képvisel biztonság frontján.

 

 

További részletek nem kerültek nyilvánosságra a készülékről, de a gyártó eddigi termékeiből kiindulva esetében is kellemes ár/érték arányra számíthatunk. Egyébként – ha hihetünk a jelentéseknek – az új okosóra mellett a Mi Band okoskarkötő utódján is gőzerővel dolgoznak már a Xiaomi emberei.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza