Működő lemezjátszó legóból

Kütyü Magazin - 2015. március 25.

Egy koreai LEGO rajongó egy működő lemezjátszót épített 2405 apró építőelemből. A mutatós kütyüben csak a lemezjátszófej a kakukktojás, az ugyanis nem LEGO termék.

A LEGO a mai napig az egyik legnépszerűbb játék a világon, ami nem csoda, hiszen a kis építőkockák milliók gyerekkorát tették színesebbé. Igazából minden korosztályban akadnak LEGO rajongók, akik imádnak izgalmasabbnál izgalmasabb építményeket kreálni.

Közéjük tartozik Hayarobi is, aki nemrég egy teljes mértékben működőképes lemezjátszót épített legóból. A lelkes és kreatív koreai fiatalember 2405 építőelemet használt fel az alábbi képen látható masinához, amit „The Planet” névre keresztelt. Hogy a lejátszó működjön, több speciális, de szerencsére a LEGO termékek sorában megtalálható elemet is fel kellett hozzá használni (pl. az energiaellátás megoldásához és a funkciók integrálásához). Az egyetlen alkotórész, ami nem LEGO termék, az Audio Technika műhelyében készülő lemezjátszófej, ami nélkül aligha lehetne üzembe helyezni a készüléket.

 

 

Jó látni, hogy a kreativitás és a LEGO iránti rajongás milyen nagyszerű eredményeket szülhet. Szerencsére időről időre találkozhatunk hasonlóan érdekes alkotásokkal, elég visszagondolni például az egy apa-lánya páros által életre hívott LEGO Jurassic Park videóra, amihez 100 ezer dollár értékű építőkockát használtak fel.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: Lego, zene, kütyü, kreatív
Vissza