Festékszublimációs nyomtatót mutatott be az Epson

Kütyü Magazin - 2015. május 19.

Az Epson bemutatta az új SureColor SC-F9200 nyomtatót, valamint a HDK fekete tintát, amivel a gyártók, gyorsan, alacsony költségek mellett, egyenletesen jó minőségű, tömeggyártott textiltermékeket állíthatnak elő. 

Új nyomtatót mutatott be az Epson. A SureColor SC-F9200 névre keresztelt masina alacsony költségek mellett jó minőségben dolgozik. Az Epson szublimációs papírokat is biztosít, így a különböző típusú textiltermékek, például ruházati cikkek, sportruházat, lakberendezési elemek, illetve egyéb anyagok, (mint például zászlók) kiváló minőségben állíthatók elő.

Az Epson PrecisionCore technológiájának és a két TFP nyomtatófejnek köszönhetően kiváló minőségű, élénk és részletgazdag textíliák állíthatók elő. Az Epson bemutatta továbbá az UltraChrome DS tinták új tagját, a nagy denzitású HDK fekete tintát, amely a textileken mély, semleges fekete színt, illetve a mély árnyékokat biztosít.


A nagy kapacitású tintatartályok miatt hosszabb, megszakítás nélküli nyomtatási folyamatot is el lehet indítani, illetve kevesebb idő szükséges a tinták újratöltéséhez. Az Epson UltraChrome DS tintáinak köszönhetően pedig a karbantartási és tisztítási igények is alacsonyak maradnak. A nagy méretű utómelegítő és a választható szárító használatával a termékek optimális állapotban érkeznek a nagyon pontos feltekercselő egységhez, így a felhasználóknak nem kell a nyomatok száradására várniuk.

Richard Barrow, az Epson Europe vezető termékmenedzsere elmondta, hogy az eszköz az Epson UltraChrome DS tinta használatával alacsony négyzetméterenkénti költséget biztosít. Az Epson új HDK tintájából pedig kevesebb is elég a mély, semleges fekete színek létrehozásához, mérsékelve a teljes tinta-felhasználási költséget.

Az Epson az SC-F9200 nyomtatóhoz egyéves jótállást biztosít. A garancia az Epson CoverPlus jótállással bővíthető. SureColor SC-F9200 várhatóan 2015 októberétől lesz kapható Magyarországon.

Jellemzők

  • Az Epson által a teljesítményre, a minőségre, a megbízhatóságra és alacsony fenntartási költségekre (TCO) tervezve
  • Már korábban bizonyított Epson PrecisionCore TFP nyomtatófej a nagy teljesítményhez és a hosszú élettartamhoz
  • Nagy felbontás, akár 720 x 1440 dpi képminőség
  • Nyomtatás a festékszublimációs papírtípusok nagy választékára, 64" (1625 mm) szélességig
  • Kiváló minőségű nyomtatás, kiegészítve a változó cseppméret technológiával (Variable-sized Droplet Technology)
  • Kifejezetten megbízható, 40 kg-os automatikus feltekercselő egység +/- 2,5 mm tekercselési pontossággal
  • Gyors száradás támogatása a 30-55 Celsius fok között használható fűtőegységnek  köszönhetően
  • Egyszemélyes nyomathordozó betöltés emelőkarokkal; automatikus nyomathordozó előfeszítés vezérlés
  • Akár 97 m2/óra nyomtatási sebesség (vázlat módban; produkciós módban 56 m2/óra, minőségi módban pedig 27 m2/óra)
  • Nyomtatóba épített, könnyen utántölthető 2 x 1,5 literes tintatartály egyliteres (1,08 kg-os) tintatasakokkal az alacsony karbantartáshoz és hosszabb üzemidőhöz
  • Epson UltraChrome DS vízbázisú tinta az élénk színekhez, éles kontúrokhoz és finom árnyalatokhoz, kiváló ellenállóképességgel a fénnyel/mosással szemben és kopás-, és verejtékállósággal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza