Szexuális aktivitás-figyelő funkcióval bővült az Apple HealthKit alkalmazása

Czipperer Dia - 2015. június 17.

Az Apple frissítette Health alkalmazását, amellyelaz illető immáron aszexuális aktivitását is nyomon követheti.

Megújult az Apple egészségalkalmazása, a HealthKit. Az applikáció számos újdonsággal bővült, egyebek mellett a szexuális aktivitást is monitorozza. Ám, ha ez nem lenne elég, a hölgyek mentruációs ciklusát is figyeli.

Az új applikációban tehát bárki rögzítheti a legutolsó szexulis aktusának napján és idejét, valamint azt is, hogy védekeztek-e közben. Dr. Elizabeth Kavaler, női urológus szerint a szexuális aktivitás rögzítése önmagában nem egy hasznos funkció. 

Az orvos úgy véli, ahhoz, hogy valaki javítson szexuális életén, ennél jóval több adat megadása szükséges. Érdemes rögzíteni az összes partnert, hogy egy esetleges betegség esetén tisztában legyünk azzal, honnan is származhat. Természetesen ez adatvédelmi aggályokat is felvet.
 


Victoria Jennings, az Institute for Reproductive Health at Georgetown University vezetője szintén egyetértett abban, hogy önmgaában nem egy hasznos funkció, viszont sokat segíthet abban, hogy az illető ne essen teherbe, illetve mikor van a legfogékonyabb időszak, ha mégis gyermeket szeretnének. Ez utóbbihoz azonban szükség van a menstruációs ciklus pontos nyomon követésére.

A megújult alkalmazás az iOS 9-cel lesz elérhető.

 

Forrás: Mashable.com; nyitókép: trustedreviews.com

 

Vissza