A Canonical harmadik Ubuntu mobilja a színen

Czipperer Dia - 2015. június 25.

A múlt hónapban mutatta be a Canonical második Ubuntu mobilját. Néhány héttel később pedig már a harmadik készülék is megérkezett a sorba. A Meizu MX4 Ubuntu Edtion holnaptól kapható a piacon.

Jelentősen fejlődött két elődjéhez képest a Canonical harmadik Ubuntu okostelefonja. A készülék holnaptól lesz megvásárolható.

A mobil 5,36 hüvelykes, 1920 x 1152 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, védelméről pedig a Corning Gorilla Glass 3 üvege gondoskodik.

Egy nyolcmagos, MediaTek (MT6595) processzor felel a meghajtásáért, amely négy darab 2,2 GHz-es Cortex-A17 és szintén négy 1,7 GHz-es Cortex-A7 magból áll. Ezt egy PowerVR G6200-as GPU-val fejelte meg a gyártó.


A telefon 2 gigabájt RAM-ot és 16 gigabájt belső tárhelyet 
kapott. Rossz hír azonban, hogy utóbbi nem bővíthető. A készülék főkamerája azonban ütős alternatívának ígérkezik. Egy 20,7 megapixeles fénylesővel látták el, az előlapi kamera azonban szerény kivitelben, 2 megapixeles képességekkel felruházva érkezik. A telefon ugyanakkor combos akkumulátort kapott, egy 3100 mAh-es darabbal látták el.

Azonban csak a szerencsések juthatnak majd hozzá a mobilhoz. A szokásos online értékesítés helyett az európai vásárlóknak a Meizu angol nyelvű oldalán játszhatnak azért, hogy meg tudják vásárolni a telefont. Igazából egy meghívót kapnak a játékosok, ezzel lehet majd hozzájutni a mobilhoz. Ám ez csak véletlenszerűen bukkan fel a Meizu hivatalos oldalának origami falán.

A készülék 300 euróba kerül, átszámítva nagyjából 93 ezer forintot kell fizetnünk érte, és ezüst, valamint arany árnyalatokban juthatunk majd hozzá.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza