Készülékkedvezménnyel készült a Vodafone a Siketek Világnapjára

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 25.

A több mint 14 ezer tagot számláló Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) és a Vodafone Magyarország a Siketek Világnapján jelentette be, hogy meghosszabbítja flottaszerződését, amely lehetővé teszi a hazánk harmadik legnagyobb nyelvi kisebbségének számító siketek és nagyothallók számára, hogy a lehető legnagyobb mértékben részesülhessenek a mobilkommunikáció előnyeiből.

A Vodafone Magyarország kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség megteremtését és törekszik arra, hogy termékeivel, szolgáltatásaival a fogyatékkal élők igényeihez is igazodjon.

„A már több éve elérhető SINOSZ flotta ajánlatunkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen mind a siketek, mind pedig a nagyothallók igényeinek"- mondta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország Lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy a vállalat arra törekszik, hogy speciális ajánlataival hozzájáruljon a fogyatékkal élők kommunikációjának, ezáltal életminőségének javításához. 

A csomag már kevesebb, mint havi 3 ezer forintért elérhető, a flotta tagjai ingyen beszélhetnek és küldhetnek üzenetet egymásnak, havi 2GB adatot használhatnak fel, és a csomag tartalmaz 100 egységet, amit kimenő hívásra, vagy SMS küldésre lehet felhasználni. Emellett a SINOSZ tagoknak a szokásosnál kedvezőbb áron kínál a Vodafone kiegészítő adatopciókat (1000 Ft / 1GB, 2990 Ft / 3GB).

A SINOSZ flottához megfelelő igazolással családtagok is csatlakozhatnak, és a szeptember 27-i világnap alkalmából a Vodafone különleges készülék kedvezményt is kínál a tagoknak.

„Biztató jel, hogy a Vodafone társadalmi felelősségvállalása és egy érdekvédelmi szervezet törekvése összhangra talált. A SINOSZ KONTAKT videó alapú jelnyelvi tolmács szolgáltatása mellett a most megújult Vodafone szolgáltatói csomag szélesíti az akadálymentesítési lehetőségek tárát a siket és nagyothalló emberek számára" – nyilatkozta Ormódi Róbert a SINOSZ igazgatója.
 


A Vodafone a SINOSZ flottacsomag mellett további fejlesztésekkel is igyekszik megkönnyíteni a több mint 70 ezer siket és nagyothalló ember életét. A Vodafone Magyarország Alapítvány immár 10 éve működik együtt a Hallatlan Alapítvánnyal, támogatva a jelnyelv elterjedését. A közös munka eredménye az online elérhető, okostelefonra és táblagépre is letölthető Hallatlan jelnyelvi szótár, amely a magyar jelnyelv hatékony oktatási formáját nyújtja.

A jelnyelvi szótár gyermekek számára íródott változata, az iOS és Android eszközökre ingyenesen letölthető "Jeles" alkalmazás a tavalyi Sziget Fesztiválon debütált. Szintén a siketek és hallók közti kommunikáció megkönnyítését célzó kezdeményezés a 2013-ban indult Hallatlan videós jelnyelvi tolmácsszolgálat, amelynek legfőbb előnye, hogy a mobiltechnológiának köszönhetően a jelnyelvi tolmácsnak immár nem szükséges személyesen jelen lennie. A szolgáltatás siketek számára ingyenesen elérhető a nap 24 órájában egy okostelefon vagy táblagép, illetve egy ingyenesen letölthető videóchat-program segítségével.  A tolmácsszolgálat 2014 tavasza óta egyedülálló módon kilenc budapesti Vodafone üzletben már elérhető a kihelyezett táblagépeken is. 
 

Jeles alkalmazás a Szigeten (kép: népszava.hu)

Akadálymentes Flotta 

A Vodafone – figyelembe véve ügyfelei speciális igényeit – igyekszik biztosítani az akadálymentes kommunikációt a siket és nagyothalló emberek mellett más fogyatékkal élők számára is. Az ingyenes hívást és SMS küldést lehetővé tevő Akadálymentes flottacsomag felhasználói kiválaszthatják a számukra leginkább megfelelő szolgáltatás kombinációt, függően attól, hogy a hang, szöveg, vagy adat alapú megoldásokat tudják inkább igénybevenni. A flottacsomagban – amelyhez szervezeti tagság nélkül, a Magyar Államkincstár által kiállított Hatósági Igazolvánnyal, vagy Mozgáskorlátozottak számára kiállított Parkolási Igazolvánnyal is csatlakozhatnak a rászorulók és családtagjaik – természetesen elérhetőek a Go, Go+ és Red EU csomagok flotta verzió is.

További információk az akadálymentes flotta tarifacsomagokkal kapcsolatban a gyengén látók számára Akadálymenetes Flotta oldalon találhatóak.

A jelnyelvi tolmácsszolgálataz alábbi budapesti üzletekben érhető el:

  • Mammut I. Márkaképviselet
  • Allee Márkaképviselet
  • Duna Plaza Márkaképviselet
  • West End City Center Márkaképviselet
  • Vodafone Belváros
  • Europark Márkaképviselet
  • Arena Plaza Márkaképviselet
  • Millenium City Center Márkaképviselet
  • Köki Terminál Márkaképviselet

 

Vissza