Sokat roamingoltak a telenorosok nyáron

Kütyü Magazin - 2015. október 16.

Idén augusztusban 38 ezerrel több magyar telenoros vette igényba a roaming szolgáltatást. A külföldön byonyolított mobilinternet-forgalom pedig megháromszorozódott.

Rekord a külföldi mobilinternetezésben

A teljes nyarat tekintve a roaming mobilinternetes adatforgalom a háromszorosára emelkedett a Telenornál, a magyar ügyfelek a legtöbbet Németországban, Horvátországban és Ausztriában mobilinterneteztek.

Nagy sikerük van a nyár elején bevezetett, 1-2 gigabájtos EU Net Hetijegy M és L csomagoknak, ezeket tizenötezer ügyfél aktiválta a nyár folyamán. Augusztus hónapban a Telenor magyar ügyfeleinek külföldi mobilinternet forgalma minden korábbinál magasabb volt: 4 terabájttal, vagyis 4096 gigabájttal múlta felül a tavaly augusztusi forgalmat. A forgalom növekedését az is ösztönözhette, hogy március óta tizenötről harmincháromra nőtt azoknak az országoknak a száma a világban, ahol a 4G-n használhatnak roaming mobilinternetet az ügyfelek. Az egyik legnépszerűbb magyar utazósblogger, Travellina a Telenor amerikai roaming partnerén keresztül 4G-n osztotta meg követőivel a legfrissebb élményeit a 66-os útról négy és fél héten át.

A kedvező mobilinternetezést biztosító Világ Net Hetijegy idén először az Európai Unión kívüli, 2-es díjzónába eső országokban is elérhetővé vált. Ezen országok közül a Telenor ügyfelei legtöbbet Svájcban, Törökországban és az Egyesült Államokban használták a mobilkészülékeiket.
 


1500 forintos havidíjért korlátlanul telefonálhatnak haza, díjmentesen fogadhatják az otthoniak hívásait az Európai Unió országaiban (és valamennyi egyéb, az 1-es díjzónába sorolt országban, például Horvátországban), és korlátlanul telefonálhatnak az adott országon belül is, akik a MyTariff L vagy XXL díjcsomagot használják, és megrendelik az EU Roaming kiegészítő szolgáltatást. A szolgáltatás személyi használatra, utazási célra vehető igénybe. A rendkívül kedvező telefonálási feltételek mellett még 100 MB roaming adatot is felhasználhatnak az EU-ban a szolgáltatást megrendelő telenorosok. Ha még többet szeretnének internetezni, akkor ezt 1990 forintos egyszeri díjért megtehetik, így az adott hó végéig további 500 megabájtot forgalmazhatnak az Európai Unió, illetve az 1-es díjzóna országaiban. A mobilinternet használatának lehetősége azért különösen fontos, hiszen minden második magyar utazás közben is használja az internetet.

Hogyan lehet megrendelni?

Az EU Roaming kiegészítő szolgáltatást SMS-ben az 1750-es hívószámra küldött EUR500 üzenettel lehet megrendelni, de a MyTelenor alkalmazásból, a 1220-as számon elérhető telefonos ügyfélszolgálaton, aTelenor internetes felületén, illetve a vállalat üzleteiben is aktiválható, minden esetben legfeljebb 72 órás aktiválási idővel.

 A teljes egészében az ügyfelek igényeihez igazítható MyTariff előfizetési csomagokat februárban vezette be a Telenor, a MyTariff L és MyTariff XXL csomagok normál felhasználás mellett korlátlan beszédhívást tesznek lehetővé minden normál díjjal hívható magyar belföldi hálózatban. Az L jelű csomag 500 megabájt, az XXL-csomag 2 gigabájt belföldön használható Hipernetet tartalmaz, az utóbbi díjcsomaggal pedig SMS-ezni is korlátlanul lehet belföldön.

 

Nyitókép:online-kalkulator.hu

Vissza