Tetszőleges fizikai gomb Android mobilokhoz

Czipperer Dia - 2015. október 27.

Air Button néven tűnt fel egy új Kickstarter projekt. A praktikus kiegészítő fizikai gombként szolgál az androidos mobilokhoz.

Egy új izgalmas projekt jelent meg a Kickstarteren. Mivel manapság egyre több gyártó dönt úgy, hogy visszahozza a már megszokott fizikai gombokat, és újragondolt formában elhelyezi az adott mobilon, miért ne tehetnénk mi is így saját szájízünk szerint?

Erre kínál megoldást egy, a Kickstarteren kampányoló projekt, az Air Button. Ennek révén a felhasználók maguk helyezhetnek el egy tetszőleges fizikai gombot mobiljukon, és felruházhatják a megfelelő funkcióval.


Használhatják például hívások fogadására, a fényerő növelésére, a szundi funkcióhoz, vagy ha tetszik, ezzel némíthatják le mobiljukat, irányíthatják a zenelejátszást, rögzíthetnek hangfelvételeket stb.

De egyéb más, alkalmazásokhoz kötődő parancsok is megadhatók. Például beállítható az is, hogy elinduljon a fitnesz applikáció, amikor mi szeretnénk. Megadható továbbá több lépésből álló parancs is, például a gomb megnyomásával egyszerre aktiválható a csendes üzemmód és elindítható a zenelejátszó. Több mint 30 különféle funkció rendelhető a gombhoz.

 

 

A felhasználóknak nem kell mást tenniük, mint felhelyezni a telefon hátuljára a matricára hasonlító kiegészítőt, mely több színben is kapható lesz: fehér, fekete, citromsárga, piros és halványkék árnyalatban is piacra dobják majd.

Miután a felhasználó engedélyezte az NFC kapcsolatot a telefonján, testreszabhatja a gombok funkcióját. A kiegészítő ugyanis két verzióban is kapható lesz. Elérhető lesz egy egygombos, valamint két gombot tartalmazó változat, melyek mindegyikéhez külön funkció rendelhető.
 

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza