Mikrofon problémákra panaszkodnak a Nexus 6P felhasználók

Czipperer Dia - 2015. november 23.

Úgy tűnik, nincs teljesen minden rendben a Huawei gyártotta Nexus 6P modellel. Többen is jelezték, hogy az eszköz mikrofonjával gondok vannak.

A Huawei és a Google közös gyermeeke, a Nexus 6P modell kapott már hideget és meleget egyaránt. A készüléket alávetették már hajlítástesztnek, melyen nem szerepelt túl fényesen, és az is kiderült, hogy a telefon hátoldalán található üveg sem túlzottan strapabíró. A modellt az asztalra helyezve könnyen megkarcolódik, méghozzá igen jelentős mértékben.

Most egy újabb hibára derült fény, méghozzá olyan problémáról van szó, amely a készülék mindennapi használatát érinti. Több felhasználó is jelezte, hogy a telefon mikrofonja nem működik megfelelően: hívások közben nem lehet hallani rendesen a másik felet. Mindez a hagyományos, a VoIP és a Hangouts hívásoknál is jelentkezik.

Egyesek csak a normál telefonálásoknál tapasztalták a hibát, mások pedig akkor is észlelték, ha füllhallgatóval bonyolították a hívást.


Úgy tűnik, széleskörű problémával van dolgunk, ugyanis a Google Fórumokon, a Redditen többen jelezték ezt, valamint az xda-fejlesztők is. Remélhetőleg a Google hamarosan javítja majd a problémát, és egy szoftverfrissítést is kiad majd a mobilhoz. Azonban egyelőre erről hivatalos információkat még nem közölt a vállalat.

 

 

Forrás: Androidpolice.com

Vissza