Az elemzők szerint 21 millió Apple Watch talál gazdára az első évben

Czipperer Dia - 2015. december 11.

Bár hivatalos adatok még nincsenek, az elemzői becslések alapján jól teljesít az Apple Watch. Sőt mi több, már az első év eredményeit is megbecsülték a szakemberek.

Bár az Apple nem nagyon csepegtet hivatalos adatokat az okosórák eladási mutatóit illetően, elemzői becslések akadnak szép számmal. A legújabb ilyen hír szerint a cupertinói vállalat az Apple Watch első évében 21 millió darabot értékesíthet a modellből.

Horace Dediu, az Asymco elemzője úgy véli, 12 hónap leforgása alatt a vállalat okosóra eladásai tehát átléphetik a 20 milliós küszöböt. A karórák átlagos eladási értéke 400 dollár körül mozog. Az Apple korábbi becslései alapján 8,4 milliád dolláros bevételt termelhet a Watch.

A Best Buy nemrég csökkentette az Apple modellek árát 100 dollárral, így kétség sem fér hozzá, hogy az ünnepi szezonban ez jelentősen növeli majd az eladási mutatókat.
 

Apple Watch (Fotó: EPA/Rungroj Yongrit)


Az IDC adatai szerint az Apple jelenleg a második helyen áll a hordható okoseszközök sorában 18,6%-os részesedéséel. Egyedül a Fitbitet nem sikerült leköröznie, amely a piac 22,2%-át birtokolja.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza