Az LG OLED televíziói nyáron is elhozzák a sarki fényt

Kütyü Magazin - 2016. június 27.

Az LG Electronics (LG) legújabb kezdeményezése a világ egyik legkivételesebb természeti jelenségét, az északi fényt (aurora borealis) igazán különleges módon kelti életre a HDR-képes, LG 4K OLED televíziók segítségével Reykjavíkban.

A különleges kezdeményezés apropója, hogy az északi fény áprilistól augusztusig nem látható Izlandon; az éjféli nap miatt ilyenkor közel 24 órán át fényárba borul a szigetország. Az LG „OLED sarki fény” kampánya azonban a nyár közepén hozza el a sarki fényt Izland fővárosába. 

A több díjat elnyert reykjavíki Harpa koncertteremben ugyanis egyetlen estére, július 20-án 40 darab, hatalmas, a tökéletes mélyfekete megjelenítésére képes LG OLED televíziót szerelnek fel, amelyeken igazán élethű módon tudnak érvényesülni a sarki fény színei. Az eseményre, amelyen a nemzetközileg is ismert izlandi Of Monsters and Men együttes is fellép, belépőket és egy reykjavíki utazási csomagot is lehet nyerni a vállalat jóvoltából a kampány Facebook oldalán: www.facebook.com/lgtv.

A július 20-i rendezvényt egy négyhónapos fotókiállítás is követi: a festői izlandi tájakat, és a látványos éjszakai égboltról készült fotókat július 20. és november 20. között, LG OLED televíziókon tekinthetik meg az érdeklődők a Harpában. Az izlandi fotósok képein korábban nem látott módon jelennek meg a magukban is különleges természeti csodák. 

A programsorozat szervezésében az LG együttműködött Andri Magnason izlandi író-aktivistával és Sean Parker, nemzetközi hírű asztrofotóssal – akinek az izlandi sarki fényről készült fotók eredetijét köszönhetjük. A kampány kreatív igazgatója a Youtube-on közel ötmillió követővel rendelkező Unbox Therapy vloggere, Lewis Hilsenteger.

Az LG OLED kampányának ötletét gyakorlatilag már egy évtizeddel ezelőtt megfogalmazta Andri Magnason, aki 2006-ban, a sarki fények időszakában azt javasolta, hogy Reykjavik városa fogjon össze, és a közvilágítás teljes lekapcsolásával, az éjszakai égbolt mélyfekete, nem fényszennyezett hátterével tegye láthatóvá az északi fényt és csillagokat a lakosság számára.

Míg a természetben a fényszennyezés hiánya teszi lehetővé, hogy teljes pompájában élvezzük a sarki fényt, a nyári hónapokban az LG OLED televízióinak tökéletes feketéje, végtelen kontrasztaránya, élénk és élethű képei képesek teljes valójában megmutatni a jelenséget. Az LG OLED TV technológiájának lényege, hogy az egyes képpontok önállóan is képesek fénykibocsátásra, LED háttérvilágítás nélkül is, így a televízió meg tudja jeleníteni a tökéletes mélyfeketét, ami mellett kiválóan érvényesülnek az élénk színek.

„Az LG a televíziós technológia megújítója volt az elmúlt 50 évben, a tökéletes képminőség létrehozására irányuló eddigi törekvéseink az OLED-ben teljesedtek ki” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Az izlandi sarki fény megjelenítésével a nyáron idelátogatók is megtapasztalhatják a természet varázslatát – mindezt olyan minőségben, ami csak az LG OLED televízióira jellemző” – tette hozzá.

A koncertre jegyek vásárolhatók: www.tix.is/en/event/2973/lights-out-stars-on 

Előzetes videó:

Vissza