Az Epson a Photokina rendezvényen új szintre emeli a fotónyomtatást a minőség és az alkalmazhatóság terén

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 23.

A kiállításon professzionális fotóstúdióval és panelbeszélgetéseken mutatják be, hogyan készíthetők minőségi nyomatok fotópapírra, vászonra, filmre, fémre, textilre és 3D kiegészítőkre egyszerűen az Epson legújabb tintasugaras nyomtatóival.

A Németországban, Kölnben megrendezésre kerülő Photokina kiállítás látogatói megismerhetik a képalkotás számos területe számára minőségi és átfogó megoldásokat biztosító Epson szkennereket, tintasugaras nyomtatókat és okosszemüveget is. A 2016. szeptember 20-tól 25-ig tartó rendezvényen az otthoni felhasználók és a szakma képviselői egyaránt találkozhatnak a japán gyártó legújabb termékeivel, amelyekkel nyomathordozók széles választékára nyomtathatnak kiemelkedő minőségű képeket, az Epson Moverio okosszemüveggel pedig beléphetnek a kiterjesztett valóság világába.     

Amellett, hogy professzionális, nagy teljesítményű készülékei biztosítják a fotók és szépművészeti alkotások nyomtatását, az Epson – a hagyományos fotónyomtatáshoz használt nyomathordozókon túllépve – a piacvezető tintasugaras készülékeinek vászonra, pólóra, fém panelekre és 3D termékekre történő nyomtatásával demonstrálja a személyre szabott tárgyak elkészítését. A vállalat vezető szoftver, finiselő és alkalmazás specialistákkal is együttműködik a helyszínen, hogy bemutassa, milyen egyszerűen és gyorsan állíthatók elő különböző termékek a fotók és szépművészeti alkotások kreatív felhasználásával. 

A kiállításon az Epson panelbeszélgetésekkel is készül, hogy a látogatók minél többet megtudhassanak a legújabb képalkotó és nyomtatási technológiákról. A cég szakemberei iparági szakértőkkel együtt tanácsokkal is szolgálnak majd olyan aktuális kérdésekben, mint például: hogyan nyomtassanak a felhasználók optikai fehérítővel készített médiára, hogyan válasszák ki a megfelelő nyomathordozót a legjobb minőségű fotók vagy szépművészeti alkotások előállítása érdekében, illetve mi a legjobb módja a fóliák és archaikus technológiával üveglapra készített fotográfiák digitalizálásának.      

Az egyéni felhasználók és a professzionális képalkotó ipar eltérő igényeinek megfelelően az Epson tintasugaras nyomtatói az élvonalbeli minőség, a sokoldalú felhasználás, az egyszerű csatlakoztathatóság és a termelékenység legmagasabb szintjeit képviselik. A gyártó standján a készülékek alkalmazását bemutató zónák is megtalálhatók lesznek, így a látogatók különleges bemutatókon vehetnek részt, ahol a szakértőktől gyakorlati tudnivalókról és egyéb érdekességekről értesülhetnek.    

Kiemelkedő megoldások az otthoni és a professzionális fotónyomtatás terén: Az Epson legújabb tintasugaras nyomtatói a multifunkciós, lapolvasóval ellátott, hatszínű tintakészlettel rendelkező, asztali A4-es modellektől kezdve a nagyformátumú, 10 színnel rendelkező, 44” méretű készülékekig mind megtalálhatók. A nyomtatókat úgy tervezték, hogy a felhasználók kiváló minőségben, egyszerű használat mellett élénk színekkel, finom részletekkel és színátmenetekkel és gazdag mélyfekete árnyalatokkal rendelkező képeket, illetve gyönyörű fekete-fehér fotókat nyomtathassanak.  

Fotók és szépművészeti alkotások nyomtatása magas minőségben, nagy példányszámban: Kiváló minőségű, akár 64” szélességű fotók és szépművészeti alkotások nyomtatására is lehetőség van a SureColor SC-P10000 vagy P20000 nagyformátumú nyomtatókkal. A Digital Information cég az Epsonnal közösen a Photokina kiállításon mutatja be a kétoldalas nyomtatási megoldásokat a fotókönyvek számára elsőként a DGI rendszerrel, amely két SureColor SC-P10000 készüléket alkalmaz.

Többcélú felhasználásra szánt minilaborok: Az Epson a SureLab D30000SR & DR készüléket, a SureLab D7 Studio mikrolabort és a SureLab SL-D700 kompakt, tintasugaras nyomtatót is kiállítja a Photokina rendezvényen, amelyek egyszerű használat mellett magas minőségű nyomatokat garantálnak. Ezeket a készülékeket kifejezetten a kereskedelmi célú képkidolgozás és a kiskereskedők számára tervezték. 

Fotók és szépművészeti alkotások nyomtatása vászonra: Az érdeklődők a nagy volumenű, professzionális vászonnyomtatással és keretezéssel is megismerkedhetnek a 64” méretű Epson SureColor SC-S80600 nyomtatónak, a Fotoba automata vágógépek kínálta megoldásoknak és az MH&P Stretchmaster ST60/60 készüléknek köszönhetően. Az új, könnyűsúlyú vászonnyomtatás is megtekinthető lesz a vízbázisú tintát használó SureColor SC-T7200 nyomtatóval és az Adventa karton képkeretekkel.

Képek pólókra, fémfelületekre és 3D termékekre: Az Epson SureColor SC-F sorozatú festékszublimációs nyomtatóival kiemelkedő minőségű textil és promóciós termékek készíthetők. Az érdeklődők a készülékek változatos, kreatív alkalmazási lehetőségeiről a Photokina kiállításon is meggyőződhetnek: a teljes körű tervező és nyomtatási szolgáltatást egyben kínáló SureColor SC-F2000 direkt textilnyomtatóval a helyszínen nyomtatnak majd képeket pólókra. A látogatók a SureColor SC-F6200 készülék és a 3D szublimáció szakértője, a SubliTec cég segítségével 3D termékek, például bukósisakok, promóciós termékek, kiegészítők, telefon- és tablet tokok felületére történő nyomtatással kapcsolatban is tájékozódhatnak. Emellett az Epson a ChromaLuxe vállalattal partnerségben fém elemekre lenyűgöző, kopásálló képek nyomtatását mutatja be az SC-F6200 készülékkel.

Vissza