Kapcsoljon magasabb fokozatba

Kütyü Magazin - 2016. október 20.

A Nikon minden eddiginél gyorsabbá, könnyebbé és agilisabbá teszi az FX-formátumú zoomos teleobjektívek választékát a profik számára. A kiválóságra tervezett, új AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR segítségével a Nikon gyors működésű digitális tükörreflexes készülékeit használó fotósok még egy lépéssel előbbre juthatnak.

Akár sportot, mozgást, híreket vagy riportot rögzít, a híres objektív ezen legújabb verziója számos olyan fejlesztést tartalmaz, amely a terepen valóban számít. A továbbfejlesztett AF-követés és expozícióvezérlés a VR SPORT móddal kombinálva kivételesen gyors sorozatfelvételt nyújt. Az elődjéhez képest javult a teljesítmény a kép teljes területén, a fényveszteség pedig csökkent. A legkisebb élességállítási távolság kivételes, 1,1 m-es, míg a maximális leképezési arány 0,11×-ről 0,21×-re nőtt. Konfigurálható gombok teszik könnyebbé a működtetést az objektívvázon, miközben a zoomot és az élességet állító gyűrűk a hatékonyabb használat érdekében helyet cseréltek. Az új, magnéziumötvözetből készült objektívváznak, valamint a HRI- és a fluoritelemeknek köszönhetően az objektív minden eddiginél könnyebb lett, miközben ugyanolyan strapabíró maradt.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója nyilatkozta: „Az új NIKKOR 70–200mm f/2.8E kivételes ugrást nyújt képminőségben, miközben minden helyzetben gyorsabb és simább fotózást nyújt. A SPORT VR mód, valamint a Nikon legújabb 400, 500 és 600 mm-es teleobjektívjeitől örökölt ergonómia valódi továbblépést jelenthet a gyors, kiszámíthatatlan mozgást olyan profi D-SLR készülékekkel fotózóknak, mint a D5.”

Főbb jellemzők

Továbbfejlesztett rázkódáscsökkentés (VR) és precíz objektív–fényképezőgép együttműködés

A Nikon VR technológiájának legújabb generációjával a záridő akár 4 lépésközzel lassabb lehet a rázkódáscsökkentés kikapcsolásához képest, és a rendszer már a zárkioldó gomb félig történő lenyomásakor működésbe lép. A SPORT VR mód stabilabb keresőképet biztosít a kivételesen gyors mozgások rögzítésekor. A továbbfejlesztett AF-követéssel a fotósok villámgyorsan és pontosan reagálhatnak az automatikus élességállítás módosításaira. Az elektromágneses rekeszvezérlő mechanika kivételesen stabil AE-beállítást nyújt – még nagy sebességű sorozatfelvétel közben is.

Kivételes egységesség: optikai precizitás a kép teljes területén

A vadonatúj optikai felépítés remek teljesítmény biztosít a kép teljes területén. Az új optikai rendszerben hat ED üvegelem, egy fluorit objektívelem, valamint egy magas törésmutatójú (HRI) elem található. A Nanokristály bevonat csökkenti a szellemképet és a becsillanást a nagyobb képtisztaság érdekében, míg az elszíneződés, a színeltérés és a torzítás jól kontrollált a teljes zoomtartományban.

Vissza