A magyar piacon is debütál az LG G6

Kütyü Magazin - 2017. május 4.

Az LG legújabb csúcsmobilja az idei MWC-n mutatkozott be a nagyközönségnek, napokon belül pedig a hazai fogyasztók is hozzájuthatnak. 

A LG új csúcskészüléke olyan különleges, úttörő megoldásokkal, melyekkel a prémium készülékek mezőnyéből is magasan kiemelik. Ez az első olyan okostelefon, amely a hagyományos, 16:9-es formátum helyett, 18:9-es arányú képernyőt kapott, így 5,7 hüvelykes, QHD+ (2880x1440) FullVision kijelzőjével még több felületet és egyedülálló élményt kínál a képek, videók nézegetéséhez vagy éppen a telefonos játékhoz. Nem véletlen, hogy az LG éppen egy különleges ajándék játékcsomaggal igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét a készülék képességeire. Minden G6-vásárló megkapja a 200 dollár értékű G6 Game Collectiont a Temple Run 2, a Spiderman Unlimited, a Cookie Jam, a Genies & Gems, a SimCity BuildIt és a Crossy Road alkalmazásokkal, amelyek a Google Playről tölthetők le. 

A szinte káva nélküli G6 egy kézben tartva is kényelmesen kezelhető. A FullVision kijelző a Dolby Vision és HDR 10 formátumokat is támogatja. A képernyő az egyedi 18:9-es képaránynak és a megjelenítőnek köszönhetően két egyforma négyzetre osztható. A beépített angol nyelvű Google-asszisztenssel pedig a szükséges információ is mindig kéznél van. 

Az LG G6 széleslátószögű 5 MP-es előlapi kamerát kapott, melyet a hátoldalon egy duális széleslátószögű kamerarendszer egészít ki. A 125 fokos hátlapi lencsék éles panorámaképeket készítenek a korábbinál kisebb torzítással, de a széleslátószögű és hagyományos lencsék közötti váltás is egyszerű és gördülékeny lett.  

Az alumíniumból és üvegből készült, fekete és platina színű mobil a minimalizmust képviseli. A telefont körülölelő finoman megmunkált matt fémkeret a kompakt egyszerűséget és az erő érzését sugallja, a hátlap pedig tökéletesen sima, még a kamera sem emelkedik ki belőle. A kijelzőt a készülék tetején és alján rendkívül keskeny peremrész határolja, előbbi a kamerának, a szenzornak és a hangszórónak ad helyet. A kijelző és a ház lekerekített sarkai egységbe zárják a formát, és az esetleges ütődések káros hatásaival szemben is védik a telefont.

Nemcsak a ház, a telefon minden egyes alkatrésze a tartósság szempontjait szolgálja. A készülék a MET (Maryland Electrical Testing) független ellenállósági próbáján megszerezte a MIL-STD 810G minősítést, miután  az okostelefonok esetében alkalmazható legtöbb 14 féle környezeti hatásnak kitéve tesztelték: alacsony és magas hőmérséklet, páratartalom, vibráció, napsugárzás, nyomás, homok és por, extrém hőmérsékletváltozás, sós közeg és eső.

Az LG Magyarország május elején kezdte meg a készülékek magyarországi terjesztését, így a készülék már a hónap első heteiben kapható lesz a hazai mobilszolgáltatóknál.

Vissza