Két új Full-Frame E-bajonettes nagylátószögű objektívet mutatott be a Sony

Kütyü Magazin - 2017. május 22.

Az új 16-35mm F2.8 GM E-bajonettes lencse az F2.8 G Master trió utolsó tagja. A 12-24mm F4 G a legnagyobb látószöggel rendelkező objektív a full-frame E-bajonettes lencsék piacán.

Az új objektívek közt megtalálható az FE 16-35 mm F2.8 GM széles blendenyílású, nagylátószögű zoom objektív (SEL1635GM) és az FE 12-24mm F4 G ultra széles látószögű zoom objektív (SEL1224G). A Sony zászlóshajójának számító G Master sorozathoz híven a SEL1635GM objektívvel könnyedén készíthetünk nagyfelbontású és gyönyörű bokeh hatású képeket, de a 16-35mm-es fókusztávolságnak köszönhetően a tájképek, városi fotók és a porték sem okoznak nehézséget. A másik újdonság, a SEL1224G a Sony eddigi legszélesebb E-bajonettes full-frame objektívje új, dinamikus perspektívát kínál minden Sony fotós számára. A márka E-bajonettes termékkínálatában tehát megtalálható az ultraszéles, 12 mm-es objektívtől kezdve a szuper-telefotó készítésére alkalmas 800mm-es fókusztávolságú objektív is (telekonverterrel).  

 

Az új FE 16-35mm F2.8 GM széles látószögű zoom objektív

Az új FE 16-35mm F2.8 GM széles látószögű zoom objektív egyesíti az elismert FE 24-70mm F2.8 GM-et és a FE 70-200mm F2.8 GM OSS-t, kiegészítve a Sony F2.8-as széles blendenyílású, nagylátószögű zoom objektív sorozatát. A Sony legfejlettebb objektív-technológiájának köszönhetően ez a termékkínálat első nagylátószögű G Master modellje, ami számos helyzetben alkalmazható mozgóképrögzítésre, így például megörökíthetünk vele tájakat, építészeti alkotásokat, portrékat, de dinamikus pillanatokat és sport aktivitásokat is. A gép ráadásul kivételesen könnyű és kompakt, így könnyen hordozható.

Az új objektív kivételes, egész képet lefedő élességgel rendelkezik az optikai kialakításnak köszönhetően, amely öt aszférikus elemet tartalmaz. Ezek közül kettő a Sony eredeti XA (extrém aszférikus) eleme, amely csökkenti az aberrációt, így kristálytiszta felbontást biztosít a teljes zoomtartományban és a rekesztartományban. 

A kiváló minőségről a SEL1635GM-ben található valaha gyártott legnagyobb XA lencsetag gondoskodik. Az objektívben további két ED (extraalacsony szórású) üveg található, amelyek hatékonyan csökkentik a kromatikus aberrációt, valamint lenyűgöző felbontást biztosítanak. A Sony eredeti, tükröződésmentes Nano AR bevonata hozzájárul a belső tükröződések minimalizálásához, valamint felvételeinek kiváló kontrasztot és kivételes tisztaságot kölcsönöz.

Használat közben az objektív 11 lamellás blendéje szinte teljesen kör alakot vesz fel minden beállítás esetén, így a fent említett XA lencsetag segítségével tűéles fókuszt és természetes bokeh-effektust érhetünk el.  Az objektívben található két DDSSM (közvetlen meghajtású szuperszonikus motor) meghajtórendszer vegyíti a lebegő fókuszmechanizmus előnyeit a megdöbbentően gyors és csendes AF-teljesítménnyel, ezáltal az objektív állóképek és mozgóképek felvételére is egyaránt ideális.

A SEL1635GM védelméről a por- és nedvességálló kialakítás , valamint a fluorin objektívbevonat gondoskodik, amelyről a zsíros szennyeződések is könnyedén eltávolíthatók. Mindemellett az objektíven található egy testreszabható fókuszrögzítő és egy napellenző kioldó gomb is. 

 

Az új FE 12-24mm F4 G ultra nagylátószögű zoomobjektív

Kiemelkedő képminőséget nyújt a kompakt kialakítású, mindössze 566g tömegű FE-12-24mm F4 G objektív. A Sony eddigi legszélesebb, full-frame, E-bajonettes objektívje dinamikus perspektívát kínál a táj, építészet és az enteriőr fényképészek számára, valamint kiválóan alkalmas álló és mozgóképek készítésére is.

A lencse optikai kialakítása négy aszférikus elemet rejt magában, amelyek kiváló teljes képmezős élességet és felbontást biztosítanak. Ezenkívül a lencsének három ED (extra alacsony szórású) és egy Super ED (szuper extra alacsony szórású) üveg eleme van, amelyek minimalizálják a kromatikus aberrációt a kép teljes területén, valamint a Sony eredeti Nano AR bevonatával látták el.

Az új SEL1224G objektív tartalmaz egy DDSSM (közvetlen meghajtású szuperszonikus motor) funkciót a gyors, csendes és pontos AF teljesítmény érdekében, valamint egy testreszabható fókuszrögzítő gombot és fókusz üzemmód kapcsolót.  Az objektív por és nedvességállói kialakítással rendelkezik.

Vissza