A jövő tévéjével érkezik Magyarországra az LG

Kütyü Magazin - 2017. június 9.

Letisztult forma, egyszerű elegancia, penge vékony OLED panel: Magyarországra is megérkezett az LG falra simítható tévéje, az LG SIGNATURE OLED W7. 

A szinte csak egy sík lapból álló, a hagyományos tévékre alig emlékeztető készüléket Dolby Vision rendszer-rel és HDR tartalmakat támogató technológiával vértezték fel, így nemcsak a kifinomult formatervezést, de a kiemelkedő otthoni mozi élményt kere-sőket is le fogja nyűgözni.  

Az LG 2016-ban bemutatott OLED portfoliója már sok mindent előrevetített ab-ból, hogyan képzeli el a vállalat a tévézés jövőjét. A gyártó ekkor vezette be Picture-on-Glass kialakítású G6 és E6 modelljeit, amelyeken a vékony OLED panel egy elegáns, áttetsző üveglapra került. A dél-koreai cég idén emelte a té-tet, és bemutatta a minden korábbinál vékonyabb és karcsúbb LG SIGNATURE OLED W7 televíziót. A fejlesztők újraértelmezték, amit eddig gondoltunk a té-vékről, és olyan dizájntárgyat alkottak, amely letisztult szépségével harmoniku-san simul a környezetébe. 

Az új tévé az LG egyedülálló, egyszerű felépítésű OLED paneltechnológiának köszönhetően mindössze 3,85 mm vékony, és úgy simítható a falra, akár egy kép vagy tükör. Ez a Picture-on-Wall kialakítás egy évekkel ezelőtt megkezdett fejlesztői munka betetőzése, amely egyre vékonyabb, karcsúbb képernyőket eredményezett. A falra simítható W7 megszületése a szakértők szerint hasonló fordulat a tévés formatervezésben, mint a CRT tévéket felváltó lapostévék meg-jelenése. 

 

Mint kép a falon

A fejlesztők minden felesleges elemet elhagytak a W7-ből, ami letisztult egyszerűséget és légies hatást eredményezett. A készülék egy vékony mágneses lap segítségével rögzíthető a falra, úgy, hogy a tévé és a fal között szinte semmilyen rés nem marad, a pengevékony panel alig emelkedik ki a síkból. A falra simuló LG SIGNATURE OLED W7 azt az érzést kelti a szemlélőben, mintha ablak nyílna a falon, amelyen keresztül feltárulnak a világ színei. Ezt a hatást erősíti a tévé egyéb hardverelemeit is tartalmazó, a képernyőről leválasztott hangsugárzó is. 

 

Tökéletes fekete, tökéletes színek — amire csak az OLED képes

A készülék minden hivalkodás nélkül, szerény magabiztossággal vonzza magára a tekintetet, de nem vonja el a figyelmet a lényegről: az OLED technológiának és a 4K felbontásnak köszönhető pazar látványtól. Az OLED panelek minden egyes pixelének fényereje külön-külön vezérelhető, valamint akár teljesen ki is kapcsolható, így külön háttérvilágításra, mint a LED, QLED tévéknél, az OLED-ek esetében egyáltalán nincs szükség. Ez a megoldás tehát fényszivárgás nélkül képes a tökéletes fekete megjelenítésére, így végtelen kontrasztarányt nyújt, egymilliárd lehetséges színárnyalattal. Aminek tehát a képernyőn feketének kell mutatkoznia, valóban fekete marad, hogy mellette a legdinamikusabb, legélethűbb színeket kelthesse életre a tévé. Mindezt az összes 2017-es LG OLED TV modellben megtalálható ULTRA Luminance technológia teszi teljessé, amely ott garantálja a lehető legnagyobb fényerőt, ahol szükség van rá.

 

Mozi a nappaliban

A W7 mellett a G7, E7, C7 és B7 modelleket magába foglaló új termékcsalád a minőségi HDR, azaz magas dinamikatartományú tartalmakat fogyasztó, igé-nyes nézők elvárásait is kielégíti, hiszen mindegyik tévé támogatja a HDR for-mátumok teljes palettáját, beleértve a Dolby Vision, a HDR10 a HLG (Hybrid Log Gamma) formátumokat és a Technicolor fejlett HDR tartalmait. Az Active HDR – Dolby Vision funkcióval a televíziók a HDR tartalmakat képkockáról képkockára dolgozzák fel, és ahol szükséges, dinamikus adatokkal egészítik ki őket. A tévékbe a Technicolor színtechnológiai megoldásai kerültek: pontosan azok az innovációk, melyeket a legkiválóbb hollywoodi mozifilmes és tévés produkciók is sikerrel kamatoztatnak. Mindez a Dolby Vision rendszerrel kiegészülve valódi mozi élményt nyújt, hiszen tévézés közben nagyobb fényerőt, élettelibb színeket, dinamikusabb kontrasztokat kapunk. A tökéletes hangzásért a Dolby Atmos technológia felel — a nézők úgy érezhetik, mintha egyenesen a képernyőn futó események közepébe csöppentek volna: az erőteljes, részletgazdag hangzás az egész helyiséget kitölti.  

Az új tévékre az LG webOS okostévés platformjának legújabb változata, a 3.5 verzió került, amely intuitívabb navigációt nyújt, és gyorsabb elérést ad a Netflix vagy az Amazon online VoD szolgáltatások HDR tartalmaihoz. Ráadásul, a webOS 3.5 okostelevíziós platform a felhasználói adatok védelmét garantáló biztonsági szoftveréért nemrég elnyerte a Common Criteria nevű nemzetközi szervezet tanúsítványát is.

Az LG SIGNATURE OLED W7 idén év elején a Las Vegas-i CES-en mutatko-zott be a nagyközönségnek, ahonnan a kiállítás „Best of the best”, azaz a leg-jobb terméknek járó díját is elhozta. Ugyanitt leplezték le a B7 és C7 ezüst és fehér színeket ötvöző, papírvékonyságú tévéit és a leheletvékony üveglapra épített, Picture-on-Glass kialakítású, finom eleganciájú E7 és G7 modelleket. A prémiumkategória csúcsát képviselő új készülékek most Magyarországra is megérkeztek, a készülékek júniustól kaphatók a boltokban.

Vissza