Dupla ujjlenyomat-olvasóval érkezik a Mate széria új luxus darabja

Kütyü Magazin - 2018. március 29.

A világ első dupla ujjlenyomat-olvasóját építette új luxustelefonjába, a most bemutatott Porsche Design Huawei Mate RS-be a Huawei. A 6 hüvelykes, 3D hatású üvegtestből formázott készüléket – amelynek formáját a Porsche 911 GT3 RS sportautó vonalai ihlették – tulajdonosa már a képernyő felületén, akár érintés nélkül is feloldhatja. 

A Huawei csúcsmobiljának felhasználói nemcsak a designnak, hanem a prémium fotózás élményének is hódolhatnak: a készülék hátlapjára három Leica kamera került, a kiváló minőségű képek készítését pedig a mesterséges intelligencia is támogatja. A Porsche Design Huawei Mate RS a vállalat első okostelefonja, amely vezeték nélküli gyorstöltőt kapott, a beépített két Dolby ATMOS hangszórónak köszönhetően pedig lenyűgöző hangzást biztosít. 

Dupla biztonság, 3D hatás

A Huawei bemutatta a Mate széria új luxus darabját, a Porsche Design Huawei Mate RS-t. A készülék egyik legnagyobb újítása a dupla ujjlenyomat-olvasója, amellyel a felhasználó a telefon megérintése nélkül is fel tudja oldani a képernyőt. A gyártó az egyik ujjlenyomat-olvasót a Mate RS kijelzőjében helyezte el, így a kezelőfelület előhívásához elég pusztán a megfelelő ujjat a telefon fölé emelni. A másik leolvasó a hátlapon található. A készülék 6 hüvelykes, 2K-s kijelzőt kapott. A 3D hatású, 8 szögletű, lekerekített üvegtestet a Porsche 911 GT3 RS luxusautó vonalai ihlették.

Tripla kamera, elképesztő hangzás

A Porsche Design Huawei Mate RS-t három – egy 40 MP-es színes, egy 20 MP-es monokróm és egy 8 megapixeles teleobjektív lencse – hátlapi kamerával szerelte fel a gyártó, melyeket ezúttal is a Leica készített. Az 5-szörös hibrid zoomnak köszönhetően a fotók a legapróbb részletekig visszaadják a megörökített pillanatot, a mesterséges intelligencia működtette képstabilizálás pedig lehetővé teszi, hogy a képek nem mosódnak el az apróbb bemozdulások alkalmával sem. A szem mellett a Mate széria luxusmodellje a fülnek is kedvez. A készülék sztereó hangszóróit a DOLBY ATMOS készítette, melyekben a beépített SLS lebilincselő hangélménnyel szolgál az egyszerű telefonhívások és a nagy formátumú hangfájlok lejátszása alkalmával is.

Mindene a mesterséges intelligencia

A Porsche Design Huawei Mate RS minden eddiginél felhasználóbarátabb formáját kínálja az akkumulátor feltöltésének: az új csúcsmodell az első Huawei készülék, amely a vezeték nélküli gyorstöltőt kapott, a nagyteljesítményű akkumulátor pedig sokáig biztosítja a készülék használatát. A készülék mesterséges intelligenciával támogatott processzorának köszönhetően a Mate RS képes a felhasználó igényeinek megfelelően kezelni a gyakran használt alkalmazásokat és ez alapján optimalizálja a telefon energiagazdálkodását. A gyártó a készüléket 512 GB és 256 GB-os belső tárhellyel is kínálja, így tulajdonosának nem kell aggódnia a készülék tároló kapacitása miatt még a legmozgalmasabb hétköznapokon sem. A telefon csepp, por-, és vízálló – egy méteres vízmélységben 30 percig – így nem esik baja akkor sem, ha esős időben vagy a medenceparton használják.

A Huawei a Porsche Design Huawei Mate RS elegáns fekete színben – Kínában limitált darabszámban vörösben is  –, változatos bőr luxus kiegészítőkkel kerül majd a polcokra, várhatóan 2018 áprilisában.

Vissza