Egyedülálló lehetőség a szívbeteg pácienseknek

Kütyü Magazin - 2018. május 21.

Lezárult a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa közös pályázata. A nyertes kardiológiai szakrendelések és ambulanciák összesen 60 WIWE diagnosztikai készüléket és 15 táblagépet kapnak a gyógyszercég felajánlásának köszönhetően, a szívritmuszavarok időben történő felismerésének, és a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításának támogatására.

A május 10-12 között Balatonfüreden megrendezett Magyar Kardiológusok Társasága idei nagykongresszusán került átadásra az a 60 darab WIWE mobil EKG szívdiagnosztikai eszköz és 15 darab táblagép, melyekkel a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. és az MKT által szervezett pályázat nyertesei megkezdték a szívbeteg páciensek távmonitorozását. A díjátadón a Szívalapítvány képviseletében Dr. Becker Dávid, a Pfizer képviseletében Dr. Vereckei Péter beszélt a pályázat céljáról, eredményeiről, illetve a Pfizer társadalmi szerepvállalásáról és innovációs törekvéseiről.

A díjátadón felszólalt Prof. Dr. Merkely Béla, a pályázat fővédnöke is: „A pályázattal megvalósult jelentős hazai eszközfejlesztés életeket menthet, hiszen a WIWE eszköz segítségével idejében felismert pitvarfibrilláció kezelésével súlyos, akár halálos stroke események előzhetők meg. A készülék rendkívül modern, igen jó minőségű valós EKG görbe készítésére és tárolására alkalmas. Kis méreténél fogva „mindig kéznél lehet” - mondta el a Magyar Kardiológusok Társasága tiszteletbeli elnöke, Prof. Merkely Béla.

A díjátadót követő képzésen a WIWE részéről Szabó Éva, Diagnosztikai Divízió Igazgató beszélt az együttműködés jelentőségéről, mely lehetővé teszi, hogy a páciensek otthonuk kényelmében készítsenek EKG felvételeket, melyeket aztán személyesen, vagy emailben juttathatnak el a szakambulanciák és kardiológiai osztályok képviselőinek kiértékelésre. 

A WIWE igyekszik a jövő generáció egészség-tudatosságát és a digitális egészségügy lehetőségeiről való tudatosságát is növelni. Ennek jegyében május 16-án az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék és a Magyar Telekom közös szervezésében lezajlott „Bevezetés a mobilkommunikációba” kurzus meghívott előadójaként Szabó Éva, Diagnosztikai Divízió Igazgató prezentálta a WIWE eddig elért sikereit és terveit a több, mint 200 hallgatónak.

A kurzus céljáról és jelentőségéről Balogh Csaba, meghirdető oktató, a HVG tech rovatának vezetője így nyilatkozott: „A mobilkommunikációs és mobiltechnológiai ismeretek bővítésével a kurzus azt célozza meg, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek napjaink egyik leggyorsabban bővülő iparágának elméleti hátterébe és gyakorlati folyamataiba. A jelen és a közeljövő lehetőségeinek feltárásában a hallgatókat a terület elismert képviselői és a legújabb technológiák bemutatói is segítik. 

A WIWE az egészségtudatosság növelésének jegyében egyedülálló lehetőséget ajánl az egyéni vásárlóknak is: a május 18 és 31 között megvásárolt készülékek mellé ingyenes, személyre szóló kiértékelést és tanácsadást biztosít a beküldött eredmények alapján, melyet Dr. Tuboly Gergely, a WIWE klinikai referense végez. Bővebb információ a lehetőségről: http://shop.mywiwe.com/hu/news/35_

Vissza