Az LG a sikeres G7 platformjára épülő új modelleket mutat be

Kütyü Magazin - 2018. szeptember 5.

Az LG Electronics (LG) a G7 One és a G7 Fit modellel a G7 okostelefon-széria két újabb izgalmas tagját mutatja be a 2018-as berlini IFA szakkiállításon. A fejlett LG G7 ThinQ alapjaira épülve mindkét új telefon kivételesen kedvező áron kínál felsőkategóriás tulajdonságokat.

Napjainkban sok fogyasztó érdeklődik a korábbi zászlóshajó okostelefonok iránt, mert gyakran jobb vételnek tekintik azokat a legújabb középkategóriás modelleknél. Ezek a felhasználók egyrészt nem elégednek meg a középszerű megoldásokkal, de a felsőkategóriás telefonok olyan funkcióiért sem akarnak plusz pénzt kiadni, amelyeket egyébként nem használnának. Éppen ezért jelent nekik kihívást megtalálni az elképzeléseikkel leginkább egyező okostelefont.

LG G7 One

A G7 One az LG első olyan okostelefonja, amely ötvözi a vállalat okostelefon-fejlesztések terén elért eredményeit és a Google szakértelmét a legújabb mobil operációs rendszerek innovációjában. Az LG G7 One-t úgy tervezték, hogy az egyik legsokoldalúbb Android One okostelefon legyen a piacon, így a készülékbe a már bizonyított Qualcomm Snapdragon 835 chipkészlet, valamint 4 GB RAM és 64 GB-os belső tárhely került. Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 One is üvegborítással érkezik, polírozott fém kerete pedig karcsú és elegáns kinézetet biztosít az IP68 por- és vízállósági szabvány követelményeit teljesítő okostelefonnak. A 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440 pixeles QHD+ Super Bright kijelző, a 19.5:9 FullVision képarány és a vékony alsó káva teszik igazán prémium kinézetűvé.

Az LG G7 One Android 8.1 Oreo rendszert kapott, és tartalmazza azokat a legújabb, nélkülözhetetlen alkalmazásokat, amelyek a gördülékeny és gyors okostelefon-használathoz kellenek. A telefon optimalizálja a háttérben futó alkalmazások működését, és az akkumulátoridő maximalizálása érdekében csak a legfontosabb programokat hagyja futni. A felhasználók a telefon oldalán található dedikált mesterségesintelligencia-gomb megnyomásával kényelmesen hozzáférhetnek a Google asszisztens szolgáltatásaihoz. Az LG első Android One telefonja rendszeres biztonsági frissítéseket kap a Google Play Protect programon keresztül.

Az LG G7 One okostelefonon elérhető a Google Lens, a vállalat új, számítógépes képi felismerést és mesterséges intelligenciát alkalmazó keresőprogramja. Ezzel a technológiával a felhasználók a Google asszisztensen vagy a Google Fotók szolgáltatáson keresztül tárgyakról szerezhetnek információt, felismerhetnek szövegeket, weboldalakat látogathatnak meg, névjegykártyákat olvashatnak be a névjegyzékbe, új eseményeket adhatnak hozzá a naptárjukhoz vagy beolvashatnak egy tételt az étterem étlapjáról – mindezt anélkül, hogy bármit be kellene pötyögniük a képernyőn.

Egyre több fogyasztó elsősorban okostelefonon hallgat zenét vagy néz filmet. A 32 bites Hi-Fi Quad DAC technológia biztosította kiváló hangzás révén az LG G7 One minőségi fülhallgatókkal használva kiváló eszköz a lazításhoz. A telefon emellett DTS:X térhangzásra képes, így virtuális 3D hangélményt nyújt minden tartalomhoz, egészen a 7.1 csatornáig.

Azok számára, akik füllhallgató nélkül szeretik hallgatni a zenét, az LG G7 One az egyedülálló Boombox hangszórót kínálja, amely a készülék belső terét rezonáltatva egy átlagos telefonhoz képest kétszeres erősségű basszus- és zenei hangzást képes létrehozni. Szilárd felületre vagy dobozra helyezve a készüléket még erőteljesebb basszushangzást érhetünk el, hiszen ekkor a telefon belseje egyfajta mélynyomóként működik. A mesterséges intelligenciával működő kamera, az AI CAM — mely először az LG V30S-ben debütált — egy későbbi frissítés során kerül majd a telefonba.

LG G7 Fit

Az LG G7 Fit okostelefont úgy tervezték, hogy betöltse a középkategóriás és a zászlóshajó modellek közti űrt — a készülék tulajdonságai és teljesítménye alapján kiemelkedőt nyújt, és az LG G7 ThinQ-ban bemutatott funkciók és fejlesztések is belekerültek. A telefon Qualcomm Snapdragon 821 chipkészlettel, 4 GB RAM memóriával és 32 vagy 64 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, az LG lenyűgöző, 6,1 hüvelykes, 3120 x 1440 pixeles QHD+ Super Bright LCD kijelzője pedig  a piacon egyedülálló módon 1000 nit fényerőre képes.

Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 Fit is prémium és intelligens funkciókkal érkezik, így megtalálható benne az AI CAM, a 32 bites Hi-Fi Quad DAC hangtechnológia, a Boombox hangszóró, valamint a DTS:X 3D térhangzás. Az AI CAM nyolcféle fotózási módot — személy, étel, háziállat, táj, város, virág, napfelkelte és naplemente — kínál a felhasználóknak a tökéletes kép elkészítéséhez, a további személyre szabásban pedig három különböző fotóhatás lehet segítségükre.

“Az LG G7 One-t és az LG G7 Fit-et úgy terveztük, hogy a fogyasztók minél szélesebb köre számára tegyünk elérhetővé olyan okostelefonokat, amelyek a zászlóshajókra jellemző, a használat során már bizonyított funkciókkal rendelkeznek.” — mondta Ha Jeung-uk, az LG Electronics mobilkommunikációs divíziójának szenior alelnöke. “Az okostelefon-ökoszisztéma egyre érettebb, így már nem elég csupán prémium, illetve kö-zépkategóriás telefonokat kínálni, hiszen a kettő közti szegmensre is növekvő igény mutatkozik.”

 

Termékspeficikációk:*

LG G7 One

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 835 
  • Kijelző: 6,1 colos QHD+ 19.5:9 FullVision Super Bright kijelző (3120 x 1440)
  • Memória: 4GB LPDDR4x RAM / 32GB UFS 2.1 ROM / MicroSD (2TB-ig)
  • Kamera: 
    – Hátlapi: 16MP normál látószögű (F1,6 / 71°)
    – Előlapi: 8MP nagylátószögű (F1,9 / 80°)
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 8.1 Oreo (Android One)
  • Méret: 153,2 x 71,9 x 7,9 mm
  • Súly: 156 g
  • Hálózat: LTE / 3G / 2G
  • Csatlakoztathatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibilis)
  • Színek: Új Asztro Fekete / Új Marokkói kék
  • Egyéb: AI CAM** / Super Bright kamera / Boombox hangszóró / Google Lens / 32-bites Hi-Fi Quad DAC / DTS: X 3D térhangzás / IP68 víz- és porállóság / HDR10 / Google Assistant Key / Arcfelismerés / Ujjlenyomat-leolvasó / Qualcomm Quick Charge 3.0 Technology / MIL-STD 810G szabvány / FM Rádió

LG G7 Fit

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 835 
  • Kijelző: 6,1 colos QHD+ 19.5:9 FullVision Super Bright kijelző (3120 x 1440)
  • Memória: 
    – LG G7+ Fit: 4GB LPDDR4x RAM / 64GB UFS 2.1 ROM / MicroSD (2TB-ig)
    – LG G7 Fit: 4GB LPDDR4x RAM / 32GB UFS 2.1 ROM / MicroSD (2TB-ig)
  • Kamera: 
    – Hátlapi: 16MP normál látószögű (F2,2 / 76°) 
    – Előlapi: 8MP nagylátószögű (F1.9 / 80°)
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 8.1 Oreo
  • Méret: 153,2 x 71,9 x 7,9 mm
  • Súly: 160 g
  • Hálózat: LTE / 3G / 2G
  • Csatlakoztathatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibilis)
  • Színek: Új Asztro Fekete / Új Platinaszürke
  • Egyéb: Új másodlagos kijelző / AI CAM / Boombox hangszóró / Google Lens / QLens / 32-bites Hi-Fi Quad DAC / DTS: X 3D térhangzás / IP68 víz- és porállóság / HDR10 / Arcfelismerés / Ujjlenyomat-leolvasó / Qualcomm Quick Charge 3.0 Technology / MIL-STD 810G szabvány / FM Rádió

_______________ 

* A terméktulajdonságok és a kiegészítők piaconként eltérők lehetnek. 

** Ez a funkció később lesz hozzáadva a készülékhez.

Vissza