AOC ötletek gamereknek és szakembereknek

Kütyü Magazin - 2018. december 18.

A képernyő-specialista AOC bemutatja a legkülönfélébb igényekhez alkalmas széles monitorkínálatát. Ennek számos tagja tökéletesen megfelel olyan felhasználók számára, akik többmonitoros elrendezésekkel a maximális termelékenységet, vagy a legimmerzívebb játékélményt célozzák meg. 

Az AOC olyan egyszerű ötleteket nyújt különböző felhasználók számára, a gémerektől a professzionális felhasználókig, amelyekkel megnövelhetik munkavégzési hatékonyságukat vagy maximalizálhatják játékélményüket és felturbózhatják gaming állomásukat. Számos jelenlegi grafikus kártya háromnál több képernyő kimenetet is támogat; ezáltal minden korábbinál könnyebbé teszi a többmonitoros elrendezések használatát. Tudjon meg többet a lehetőségekről:

 

Tökéletes termelékenység két egymás mellett lévő X24P1 (16:10) monitorral

Két X24P1 modell 16:10 képaránnyal

 

Az AOC X24P1 modellje az üzleti irányultságú P1 sorozat tagja. A 1920x1080 monitorokkal összehasonlítva a 24,1 hüvelykes (61,1 cm) X24P1 modell 16:10 képaránya és 1920x1200 pixeles felbontása már a nagyobb függőleges képernyőfelület biztosítása által is növeli a termelékenységet és gyermekjátékká teszi táblázatokon és dokumentumokon történő munkavégzést, vagy a honlapok böngészését.

A vállalatok már régebb óta alkalmazzák a többmonitoros elrendezéseket, amelyeknél a felhasználó az egyik képernyőn folyamatosan megnyitva tarthatja az e-mail klienst, így nem marad le a bejövő üzenetekről és egy másik képernyőn ezzel párhuzamosan a projektjén is dolgozhat. A Utah Egyetem által készített tanulmány* szerint a többmonitoros elrendezések 10%-kal növelik a termelékenységet és 33%-kal csökkentik a hibák számát, míg egy több, mint ezer végfelhasználón végzett másik felmérés** szerint a felhasználók becsült átlagos termelékenysége 42%-kal nő.

Az X24P1 modell 3 oldalon keret nélküli dizájnjának és állítható magasságú és elforgatható lábazatának köszönhetően tökéletesen alkalmas üzleti szemléletű kétmonitoros elrendezésekhez. A kiváló színpontosságú és széles betekintési szögű IPS panelek többmonitoros konfigurációk esetén is kényelmes megtekintési élményt biztosítanak. Azok a felhasználók, akiknek nagyobb függőleges helyre van szükségük, mint például a kódírók / programozók, mindkét monitort függőlegesen elforgatva is használhatják.

 

A tökéletes HDR 144 Hz gaming összeállítás – bizonyítottan hatékony livestreaming

Az AOC G2590PX elforgatott módban az AG322QC4 mellett a korlátok nélküli 144 Hz játék érdekében

 

Ennek a lenyűgöző összeállításnak a fő képernyője az AGON sorozat AG322QC4 modellje, amely egy 31,5 hüvelykes (80,01 cm) gaming monitor 2560x1440 felbontással, 144 Hz frissítési rátával és 4 ms válaszidővel, ezáltal tökéletesen alkalmas egyszemélyes, többszemélyes, RTS, és küzdősport játékokhoz egyaránt. A VESA DisplayHDR 400 felszereltségnek köszönhetően HDR-megfelelőséggel, valamint 3000:1 eredeti kontrasztaránnyal rendelkezik, így a játékosok egy kényelmes, nagyméretű képernyőn élvezhetik a legújabb, ambiciózus HDR grafikájú játékokat és filmeket.

Emellé a fantasztikus monitor mellé bal vagy jobb oldalra függőlegesen elhelyezhető az AOC 24,5 hüvelykes (62,2 cm) G2590PX modellje, amely különösen Twitch/YouTube livestreamereknek hasznos, mivel a játékosok számára lehetővé teszi egy másodlagos tájékoztató képernyő használatát, amelyen egyszerűen megjeleníthetők az élő csevegések és a felhasználókkal folytatott interakciók.

Vízszintes helyzetben a G2590PX tökéletesen alkalmas FPS játékosok számára. Ez a gaming monitor szörnyeteg 144 Hz képfrissítési sebességgel és 1 ms válaszidővel rendelkezik. Míg a G2590PX el van látva AMD FreeSync támogatással, az AG322QC4 támogatja az AMD FreeSync 2-t, így a játékosok mindkét képernyőn akadozás és szakadozás nélküli játékélménynek lehetnek részesei.

 

Idővonal alapú videó szekvenszer összeállítás ambiciózus YouTuber játékosok számára 

Egyetlen ultra-széles AG352UCG6 modell idővonal nézethez és egy AG271QG modell előnézet/fő képernyő használatra

 

Az AOC ívelt AGON AG352UCG6 modellje egy 35 hüvelykes (88,98 cm), 3440x1440 UWQHD felbontású, 21:9 képarányú, 120 Hz frissítési sebességű gaming monitor, amely rendelkezik Nvidia G-SYNC támogatással és VA panelje bámulatos 2500:1 kontrasztarányra képes. Növeli a termelékenységet és egyben gaming monitor is.

Mivel a videógyártók gyakran idővonal alapú szoftvert alkalmaznak, a teljes projektjük idővonalának áttekintéséhez a lehető legszélesebb ablakra van szükségük. Az AG352UCG6 modell ultra-széles képernyője a tökéletes választás ehhez a feladathoz. Ezek a felhasználók kiegészíthetik a képernyőjüket az AOC AGON AG271QG modelljével, amely egy 27 hüvelykes (68,59 cm) WQHD (2560x1440 pixel) IPS képernyő, kiváló színpontossággal és VESA konzol kompatibilitással. Kedvelt helyzetüknek megfelelően a felhasználók az AG352UCG6 bal/jobb oldalán, vagy a tetején is, mind vízszintes, mind függőeleges elrendezésben használhatják az AG271QG modellt.

 

Három C24G1 a tökéletes immerzió érdekében szimulátor játékokhoz

3 ívelt C24G1 modell az immerzív szimulátor élmény érdekében

 

Mivel az AOC G1 sorozatának egyetlen gaming monitorja, például a 24 hüvelykes (59,9 cm) C24G1 agresszív 1500R görbületének köszönhetően önmagában is immerzív élményt nyújt, három ilyen monitort egymás mellé helyezve a felhasználó teljes perifériás látómezeje lefedhető. A 144 Hz-es frissítési sebesség, a FreeSync támogatás és az 1 ms MPRT zökkenőmentes játékélményt garantálnak. A 3-oldalon káva nélküli dizájn és a teljesen rugalmasan beállítható lábazatnak köszönhetően a játékosok szinte teljesen átmenet nélküli hatást elérve egymás mellé tehetnek három C24G1 modellt.

Ez az elrendezés főleg az olyan nagy immerziót igénylő játékok rajongói számára megfelelők, mint amilyenek például a versenyszimulátorok, így otthonaikban megteremthetik saját pilótafülkéjüket.

___________________

* “A termelékenység és a többmonitoros számítógép-képernyők kapcsolata”, Colvin J, Tobler N, Anderson JA. Rocky Mountain Communication Review. 2004; 2(1); 31-53

** “Többmonitoros tanulmány - Használat és trendek,” Jon Peddie Research, 2017. október 16., jonpeddie.com

Vissza