Jön a Titan, Mangoban

Kondákor Barnabás - 2011. szeptember 2.

Nem kell egyből a divatra gondolni, elég abszurd lenne egy titán női ruhában, itt most a HTC Titan a téma, mely most 4.7 colon mutatja a Metro UI felületet. Úgy látszik, a "mini" tableteké a trend.

A Samsung kijött a Note nevű okostelefon-tablettel, mely már igen csak méretes kijelzővel rendelkezik (5.3 col, szépen mutat egy hölgy tenyerében). A minap pedig a HTC jelentette be Titan tipusú készülékét, mely 4.7 hüvelkyes megjelenítőt kapott. Kérdéses, hogy minek ekkora kijelző, ezzel órákat lehetne foglalkozni. A készülékgyártók tervezői vagy nagy felméréseket készítettek a piac igényeire, vagy - mint ahogy a "nagy testvér" tézisben - ők alakítják, hogy mi kell a felhasználónak. Tény, hogy sok előnye van, melyek közül - szerintem - főleg az érvényesül, hogy kisebb, mint egy táblagép.

Miben is más a HTC Titan, mint a többi Windows Phone 7-tel rendelkező készülék? Elsősorban már Mango-t futtat, másodsorban pedig 4.7 colos panellel szerelték fel. A "mozgó iroda" külseje letisztult, mindössze 9.9 mm vékonyka a szálcsiszolt aluház. Másfél Ghz-es Qualcomm processzor a szíve és 512 MB a RAM mérete. A Mangonak köszönhetően megjelent a multitasking, mely ezzel a hardwerrel már szinte akadásmentesen működik. Napjainkban már alap a két kamera, így itt is ezt találjuk, az első 1.3 megapixeles, a hátlapon pedig egy 8 megapixelest használhatunk LED fénnyel.

Újítás a szoftverben a HTC Photo Enchancer, mellyel a fotó retusálható, majd megosztható a Facebookon, ahol az arcfelismerésnek köszönhetően automatikusan bejelölhetőek a barátok. A 720p felvétel szinte már alap, képes panoráma képeket készíteni és különböző módok segítenek például tájat, vagy éjszakai képet fotózni. A Super LCD kijelző méretének köszönhetően a Microsot Office Mobile alkalmazás könnyebben, átláthatóbban használható, ezek megoszthatóak a teendőkkel, naptárbejegyzésekkel együtt. Multimédia szempontjából is kapunk pluszt, a HTC Watch-nak köszönhetően akár 5.1 hangzással nézhetünk filmeket, élvezhetőség tekintetében leginkább tv-re, monitorra kikötve ideális.

A nagykijelzős WP7-es HTC Titan oktobertől lesz elérhető.

Vissza