3D LightBoost és 120 Hz - ASUS VG278H 3D képernyő

Kütyü Magazin - 2011. október 17.

Az ASUS bejelentette az NVIDIA 3D Vision 2 technológia támogatásával rendelkező, VG278H elnevezésű, 27 hüvelykes, 120 Hz-es 3D LED-képernyőjét. Az eszköz az NVIDIA legfrissebb 3D LightBoost megoldását csatasorba állítva kétszer akkora fényerőt kínál, mint a hagyományos 3D-technológia.

A kütyü 2 ezredmásodperces (szürkétől szürkéig tartó) válaszidővel és a 120 hertzes frissítési frekvenciával operál, s ez lehetővé teszi a különlegesen zökkenőmentes 3D-megjelenítést. A VG278H ugyanakkor ergonomikus kialakítású, forgatható, dönthető és a magassága is beállítható. A felhasználó számára legkényelmesebb nézőpozíció beállításához beépített, állítható szögű 3D sugárzóval van felszerelve.

Kompromisszummentes 3D-élmény

Az ASUS VG278H a legújabb NVIDIA 3D Vision technológiákkal van felszerelve: a 3D LightBoost megduplázza a háromdimenziós kép intenzitását az energiafogyasztás növelése nélkül, miközben az áttervezett aktív záras szemüveg nagyobb lencsékkel és fényhatároló ellenzővel érkezik, hogy kényelmesebbé tegye a kép nézését. A VG278H sokféle szórakoztató tartalom 3D-megjelenítésére módot ad, így webes videofolyamokat, Blu-ray filmeket és több mint 550 népszerű játékot élvezhetnek a felhasználók 3D-ben. A beépített, változtatható szögű 3D sugárzó közvetlenül a szemüvegre is irányítható az optimális jelfogadáshoz, ugyanakkor a három 3D-s infravörös mód (normál / CE kompatibilis / LAN party) segít a környező elektronikai eszközöktől érkező infravörös jelek interferenciájának kiszűrésében.

Ultra-zökkenőmentes lejátszás

A Trace-Free II technológia a 120 Hz-es frissítési arányt és a 2 ezredmásodperces válaszidőt kombinálva megduplázza a másodpercenként megjelenő képkockák számát, ami életteli, elképesztően zökkenőmentes vizuális megjelenítést eredményez. A VG278H az Advanced Dual-side LCD Driving technológiát is alkalmazza, amely az LCD feltöltési időt csökkentve meggátolja a szellemképek és fénylő vonal effektusok megjelenését, és tiszta háromdimenziós képet ad a játék vagy videolejátszás során.

Sokoldalú alkalmazhatóság

A VG278H tervezésénél az ASUS mérnökei elsősorban a felhasználók szempontjaira koncentrálva a Photoshop gamma-beállításaival optimalizálták a képernyőt, megteremtve az ideális színmegjelenítést a hat leggyakoribb szituációhoz (mozi, éjjeli nézet, tájkép, játék, sRGB és normál mód). A szabadon mozgatható állványon a képernyő elforgatható, dönthető és a magassága is beállítható – ahogy a legkényelmesebb nézni. A VG278H a 3D források széles választékát támogatja; a PC-kapcsolatról kétcsatornás DVI-D és D-sub gondoskodik, illetve a HDMI 1.4 csatlakozón keresztül Blu-ray lemezes házimozi-rendszerek és játékkonzolok is csatlakoztathatók az eszközhöz.

A monitor várhatóan november második hetében jelenhet meg hazánkban, mégpedig 169 900 Ft-os ajánlott végfelhasználói áron. Ez az ár a VG278H-ra vonatkozik, melynek dobozában az NVIDIA szemüvege is megtalálható lesz.

Kulcsszavak: ASUS, NVIDIA, monitor, 3D
Vissza