Az ASUS P1 hordozható LED projektor elnyerte az iF Design 2012-es Arany díját

Kütyü Magazin - 2012. február 21.

A hamarosan hazánkban is megjelenő ASUS P1 hordozható HD LED projektor formaterve Arany fokozatot ért az iF Design díjak sorában. Az ultrakönnyű, több formatervezési díjat is elnyert kivetítő HD 1280 x 800 felbontásban vetít képeket. Gyakorlatias és egyszerűen használható, másodpercek alatt üzembe helyezhető, azonnal állítható magasságú, ráadásul kompatibilis az ASUS legtöbb noteszgép-adapterével, kristálytiszta képeket biztosítva.

16 kategória összesen 2923 termékét vette a zsüri idén górcső alá, amelyek közül 863 kapta meg az iF címkéjét, a kiemelkedő formatervezés szimbólumát. Ezek közül azonban mindössze hatvan érdemelte ki az oly áhított iF Arany díjat.

A felhasználók igényeit szem előtt tartva tervezett, ultravékony P1 projektor hordozható és bárhol üzembe helyezhető. A kihajtható állvány és a precíziós lencsevezérlés problémamentes üzembe helyezést jelent; az intuitív felhasználói felület és a gyors kezeléshez tervezett vezérlőpanel pedig az alapfunkciók rendkívül gyors használatát teszi lehetővé, ezzel is javítva a használat élményét.

A P1 az ASUS tervezőirodái által készített díjnyertes termékek hosszú listájához csatlakozik; nemrégiben gyűjtötte be a japán „Good Design” díjat. 

Az ASUS P1 hordozható LED projektor fényereje 200 ANSI lumen, higanymentes Eco-LED fényforrást használ és 1280 x 800-as felbontással képes vetíteni a képeket. Az alacsony, 1,16:1 vetítési aránynak köszönhetően egy 100 cm-es tévé méretében HD minőségű kép jeleníthető meg akkor is, ha a P1 mindössze egy méternyire  van a vászontól. A P1 a bekapcsolástól számított akár 5 másodpercen belül üzemkész és azonnal kikapcsolható. Az automatikus trapéztorzítás- (keystone-) korrekciós funkció képes felismerni a P1 tájolását és automatikusan kijavítja a trapéz alakúra torzult képet. Az állvány lehajtható, azonnal állítható magasságú.

A könnyű, ultrakarcsú P1 használni tudja a legtöbb ASUS noteszgép tápját (≧ 65W), így a noteszgép és a projektor egyetlen tápról működtethető – ami remek kombináció az üzleti bemutatókhoz.

Kulcsszavak: design, díj, projektor, ASUS
Vissza