Pentax Optio WG-2 és Optio WG-2 GPS: fényképezőgépek kalandvágyó fotósoknak

Farkas Norman - 2012. február 13.

A Pentax bemutatta strapabíró fényképezőgépeinek 13. generációját az Optio WG-2-t és annak GPS modullal felvértezett változatát, a WG-2 GPS-t.

A kalandorok számára tervezett modellek akár 12 méteres mélységben is ellenállnak a víznek, belsejükbe sosem juthat be a por, s akkor sem esik bajuk, ha másfél méter magasból esnek kemény felületre. Az akár 220 lbf (font súly) alatt is „talpon maradó” Optio WG-2 és WG-2 GPS gépeket mínusz 10 fokos hőmérsékleten is használhatjuk anélkül, hogy károsodnának.

Mindkét 16 megapixeles kamera háttérvilágított CMOS képérzékelővel, 28 milliméteres, nagy látószögű lencsével és 5x-ös optikai zoomra képes objektívvel, valamint egy 3 hüvelykes LCD megjelenítővel rendelkezik.

A WG-2 GPS egy GPS modullal is el van látva, így lehetőséget nyújt a fotók geo-cimkézésére, a pozíciós adatok mentésére, továbbá a megtett út és az eltelt idő szinkronizálására is.

A Pantex újdonságaiban olyan technológiák és funkciók kaptak helyet, mint az arcfelismerés, a pislogás felismerés, a mosoly felismerés, vagy az elmosódás-mentes, tiszta és éles képek, videók készítését lehetővé tevő Pixel Track és Movie Shake Reduction. Mindkét kütyüben megtalálható a Handheld Night Snap mód, mely úgy gondoskodik az adott jelenet tökéletes megörökítéséről, hogy egyszerre négy fotót készít róla. A Digital Microscope módban a 6 makró LED és a levehető makró fókuszgyűrű segítségével még akár egy centiméteres közelségben is elérhetjük a tökéletes élességet és megvilágítást.

A Pentax Optio WG-2 és WG-2 GPS egyaránt képes az 1080p Full HD felvételek 30fps sebességgel való rögzítésére, s az elkészült médiatartalmakat egyszerűen televíziónk képernyőjére varázsolhatjuk a HDMI kimenetnek köszönhetően.

Az SD, SDHC és SDXC memóriakártyák befogadására képes, strapabíró fényképezőgépek márciusban landolnak a piacon. A Pentax Optio WG-2 fekete és piros színben lesz elérhető, ára 350 dollár körül alakul. Az Optio WG-2 GPS fényes narancs, illetve fehér köntösben kerül az üzletekbe, várható ára 400 dollár.

Kulcsszavak: Pentax, fényképezőgép
Vissza