Bemutatkozott a Samsung Series 5 ultrabook – Mobilitásból (is) ötös

Kütyü Magazin - 2012. március 23.

A Samsung március 21-én, budapesti sajtóeseményén rántotta le hazánkban a leplet első ultrabookjáról, melyet az ötös sorozat tagjaként ismerhettünk meg. Érdekesség, hogy a hihetetlenül vékony, ultrahordozható gépbe egy optikai meghajtót is be tudtak suvasztani a koreai gyártó mérnökei.

Az 1,84 kilogrammos, 20,9 milliméter vastag Samsung Series 5 ultrabook hazánkban 14 hüvelykes, 300nit fényerejű HD LED SuperBright LCD képernyővel érhető el, ez utóbbi egyébként egy Image Enchancer technológiával megspékelt, matt panel. A folyton mozgásban lévő felhasználóknak szánt masinában egy Intel Core i5 2567M processzor teljesít szolgálatot, melyet 8GB-ig bővíthető memória egészít ki, a megfelelő grafikus teljesítményért pedig – választástól függően - akár egy AMD Radeon HD7550M (1GB) videokártya is felelhet.

Ami az ultrabook tárolókapacitását illeti, egy 500GB-os merevlemez és egy 16GB-os SSD található benne, utóbbi jelenlétének köszönhető, hogy a gép akár 20 másodperc alatt üzemképes állapotba kerül és alig 2 másodperc leforgása alatt „fel tud ébredni” az alvó üzemmódból. A Samsung üdvöskéjének a csatlakozók frontján sincs oka szégyenkezni: egy HDMI portot, egy USB 3.0, két USB 2.0 és egy Ethernet csatlakozót, valamint 4 az 1-ben kártyaolvasót és webkamerát is találunk benne, az i-re pedig a választható optikai meghajtó teszi fel a pontot.

A notebookot a Samsung Battery Life Plus technológiával készítette fel a gyártó a mozgással teli életmódra, mely által az akkumulátor 1500 újratöltés után is képes megőrizni eredeti kapacitásának 80 százalékát. A telep egyébként maximum 6,4 órás üzemidőt tud garantálni, mely abszolút figyelemreméltó a kategóriában.

A Samsung Series 5 ultrabook már kapható hazánkban, ára bruttó 289 900 forint.

Vissza