Új WiFi-képes nyomtatók a Samsungtól - ML-2160W és SCX-3400W

Kütyü Magazin - 2012. február 2.

Már Magyarországon is elérhető a Samsung legújabb mono lézernyomtató sorozata, az ML-2160/2165/2165W, valamint multifunkciós lézernyomtató sorozata, az SCX-3400/3405/3405W. A koreai gyártó wifis modelljeivel lehetővé válik a mobileszközökről történő nyomtatás, így az irodai dolgozók az okostelefonjukon, táblagépükön keresztül még hatékonyabban végezhetik a munkájukat.

ML-2160 lézernyomtató

A hagyományos/standard, 150 A4-es lapkapacitású, 20 lap/perc nyomtatási sebességű ML-2160 sorozat 22 százalékkal kisebb mérettel büszkélkedhet, mint hasonló teljesítményű társai. A készülék pormentes borítással rendelkezik; ez nemcsak a papír nyomtatás előtti pormentességét garantálja, hanem a készülék belső mechanikáját is óvja a sérülésektől.

Az ML-2160 a vezérlőpanelen lévő, könnyen elérhető Print Screen gombja lehetővé teszi a képernyő tartalmának gyors és egyszerű kinyomtatását, még akkor is, ha a felhasználó éppen nem tartózkodik az asztalánál. A gomb megnyomásával – szerkesztés nélkül – lehetővé válik a monitoron éppen látható tartalom kinyomtatása, amivel papír, festék, és energia takarítható meg.

A sorozat másik tagjával, az ML-2165W modellel a felhasználók elérhetik, valamint kinyomtathatják a mobileszközeiken tárolt tartalmakat a Samsung MobilePrint nevű alkalmazásával, amely azonnal összekapcsolja a nyomtatót az adott okostelefonnal, táblagéppel. A rajta található WPS gomb megnyomása után a nyomtató mindössze két percen belül csatlakozik a vezeték nélküli internet hálózathoz. A Samsung új, WiFi Direct technológiájával már routerre, hozzáférési pontra sincs szükség, ugyanis az ezzel a funkcióval ellátott eszközök közvetlenül egymáshoz kapcsolódhatnak hosszadalmas telepítési és konfigurálási folyamatok nélkül.

SCX-3400 multifunkciós készülék

Nyomtató, fénymásoló és szkenner: a 433 MHz-s processzorral felszerelt mono multifunkciós lézernyomtató sorozat, az SCX-3400 3 az 1-ben megoldást kínál az irodák számára. A nyomtató a 20 lap/perces (A4) nyomtatási és másolási sebesség mellett szkennelésre is alkalmas. Az SCX-3400W pedig szintén támogatja a mobil nyomtatást, úgy, mint az ML-2165W.

A mindkét sorozatban megtalálható szoftverrel a felhasználók minden nyomtatáskor optimális költségszint mellett érhetnek el kiváló nyomtatási eredményt, mivel nyomtatás előtt megtekinthetik a részletes előnézetet, valamint módosíthatják a minőséget, , eltávolíthatják a szükségtelen szöveget, képeket és egyéb elemeket. Ilyenkor az is nyomon követhető, hogy a módosításokkal mennyi papírt, tonert, energiát takarít meg a felhasználó – összköltség szerinti bontásban is.

A mindkét új sorozatba integrált Easy Printer Manager ("EPM") szoftver lehetővé teszi az eszközök gyors beállítását, és állapotuk folyamatos nyomon követését. Segítségével könnyen elérhetővé válik többek között a toner rendelés, az eszközök kezelése, valamint az alkalmazások összekapcsolása.

A termékek már megvásárolhatók Magyarországon, az ML-2160 ajánlott bruttó végfelhasználói ára 20 900 forint, az SCX-3400 készülékért pedig 34 900 forintot kell kicsengetnünk.

Vissza