Bemutatkozott a HTC első kétkártyás droidja: Desire V

Kütyü Magazin - 2012. június 7.

A tajvani gyártó két mobilhálózat egyidejű kezelésére alkalmas kütyüje ugyan nem egy erőgép, de minden olyan funkciót megtalálunk benne, amelyet egy friss HTC modelltől elvárhatunk.

Ukrajnában mutatkozott be a tipikus "HTC-s" külsővel (nagyon hasonlít például a Desire C-re) rendelkező Desire V, mely július folyamán landol az ázsiai piacon, később pedig világszerte megtalálható lesz az üzletek pocain. A dual SIM-es jövevényért cirka 375 eurót kell majd kicsengetni, ami nem kis összeg. Rögtön fel is merül a kérdés, hogy megéri-e az árát. Lássuk hát, mit tud!

A 114 grammos készülék lelke egy 1GHz-es Qualcomm MSM7227A processzor, melyet Adreno 200 grafikus gyorsító, 512MB RAM és 4GB belső tárhely egészít ki. A 9,3 milliméter vastag, 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyővel ellátott telefonban FM rádió, Beats Audio hangrendszer és microSD kártyahely is található, a tárolókapacitásra érzékeny felhasználókat pedig a két évig ingyenesen használható, 25GB-os DropBox tárhely teheti boldoggá, mely a készülékhez jár. A Desire V képalkotási képességeiért egy 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera felel.

A mobil igazi érdekessége a kétkártyás mivoltában rejlik: míg a dual standby módban kezelt SIM-ek közül az egyiket maximum GPRS adatátvitellel tudja kiszolgálni, addig a másik számára képes folyamatos EDGE, UMTS, 3G és HSPA kapcsolatot biztosítani.

A mobiltelefon fedélzetén a Sense 4 kezelőfelülettel felturbózott Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer fut.

A fentiek fényében a Desire V nem tűnik rossz masinának, de a becsült kezdőárát kicsit magasnak találjuk. Te mit gondolsz?

 

Kulcsszavak: HTC, Dual SIM
Vissza