A megújult Google Térkép már iPhone-on is elérhető

forrás: Prím Online - 2012. december 13.

Mostantól az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a Google Térkép részletgazdagságát, pontosságát. Az alkalmazás világszerte, így Magyarországon is ingyenesen letölthető az Apple App Store-ból.

Az iPhone használókat mostantól a Google Térkép részletgazdagsága és pontossága segíti:

    A beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei minden nap többtízezerszer frissítik a Térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak.
    Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, mint tette ezt 2006-ban egy teljes év alatt. Ez összességében már több mint 266 évnyi HD videónak megfelelő - 20 petabyte-nyi - mennyiségű képet jelent, melyek mind a térkép gazdagabbá tételéhez járulnak hozzá.
    A világ 45 országában több mint 3000 várost, összesen több mint 8 millió kilométert járhat be bárki úgy, mintha éppen ott sétálna a Street View-nak köszönhetően. Az utcák mellett már világszerte több mint 100 000 üzlet döntött úgy, hogy megnyitja kapuit az internetezők előtt. Így ha egy ilyen étteremben szeretne valaki asztalt foglalni, beléphet, szétnézhet telefonjáról, majd ha megtalálta a szimpatikus asztalt, azonnal tárcsázhat is.
    A Google kereső gondoskodik arról, hogy Térképen is mindent megtaláljanak: városok, fontos épületek, helyszínek, világszerte összesen több mint 80 millió a Google Térképre regisztrált étterem, bolt, vállalkozás több mint 10 millió, az internetezőktől érkező visszajelzés teszi könnyebbé az iPhone használók mindennapjait is.
    A közlekedést a hangalapú navigáció és valós idejű forgalmi információk teszik kényelmessé, attól függetlenül, hogy autóval, gyalog, vagy éppen tömegközlekedési eszközökkel tervez valaki eljutni valahova.



A Google néhány napja jelentette be, hogy Magyarország térképe részletesebb és okosabb lett. Magyarország kórházai, egyetemi campus-ai, idegenforgalmi célpontjai, de az ország legnagyobb temetői is korábban nem látott részletességgel kerültek fel a Google Térképre, mely mostantól az iPhone használók számára is elérhető. A térkép intelligensebbé is vált, miután a Google autói bejárták az országot és így pontosították az utcaneveket, közlekedési jeleket. 


 

Vissza