A Samsung belép a PC piacra

Kütyü Magazin - 2013. június 4.

A Samsung bemutatta két All-in-One PC-jét, az Ativ One 5 és az Ativ One 7 modelleket. A Windows 8 rendszerrel érkező újdonságok ideális megoldást jelentenek a PC rajongóknak, hiszen a notebookok stílusos megjelenését ötvözik a klasszikus személyi számítógépek nagy kijelzőjével és nyers erejével.

Míg egy-másfél évtizeddel ezelőtt az otthonokban a PC a dolgozószobákban a nyomtatóval, vagy a gyerekszobában a gamepaddal volt összekötve, addig manapság a legtöbb számítógép a nappalikban foglal helyet, és multimédiás feladatai miatt elsősorban a tévével vagy a házimozival áll szoros kapcsolatban. A hagyományos szürke gépházakat sok helyen felváltották ugyan a kecses notebookok, ám a nagyobb teljesítmény és kijelző miatt a normál PC-knek is megmaradt a rajongótábora – számukra ideális megoldást jelentenek az All-in-One PC-k, amelyek egyesítik magukban a notebookok stílusos megjelenését a PC-k nagy kijelzőjével és nyers erejével.

A Samsung két All-in-One családja, az Ativ One 5 és az Ativ One 7 Magyarországon is elérhetővé válik. Az Ativ One 5 akár a kisebb méretű nappalik vagy irodák dísze lehet 21,5 hüvelykes, Full HD LED képernyőjével. Mivel a kijelző érintésérzékeny – egyszerre 10 ponton –, a 64 bites Windows 8 operációs rendszer minden képessége maradéktalanul kiaknázható segítségével.

Az ezüst színben kapható készülék merevlemeze 1 TB-os, így tulajdonosai rengeteg filmet vagy más multimédiás tartalmat tárolhatnak rajta, amit az AllShare Play technológiának köszönhetően anélkül játszhatnak le a kompatibilis tévéken, hogy kábelekkel kelljen összekötniük azokat. A kommunikációt a HD Ready felbontású (1280x720) beépített webkamera segíti, míg a fájlok másolásához 3-az-egyben kártyaolvasó és USB 3.0 csatlakozó is rendelkezésre áll, illetve optikai meghajtóval is rendelkezik. A hálózatra történő csatlakozást a LAN (RJ45) csatlakozó segíti, illetve Wi-Fi kapcsolat is létrehozható. A digitális TV tuneres Ativ One 5 a vele érkező vezetéknélküli egéren és billentyűzeten kívül távirányítóval is vezérelhető.

A két változatban elérhető nagy testvér, az Ativ One 7 mindent tud, amit az öccse, ráadásul még gyorsabb processzorral, még több memóriával, még erősebb videokártyával van felszerelve, így a multimédia és a munka mellett játékra is tökéletesen alkalmas, kijelzőjének mérete – 23,6, illetve 27 hüvelyk – miatt pedig a nagyobb irodákban és nappalikban is jól mutat. A készülék mindemellett nemcsak egérrel, billentyűzettel, távirányítóval és érintéssel vezérelhető, hanem a Samsung Smart TV-ihez hasonlóan akár mutogatással, kézmozdulatokkal is.

Ajánlott végfelhasználói árak:

- Ativ One 5 – 299 900 Ft

- Ativ One 7 A3D – 449 900 Ft

- Ativ One 7 A7D – 549 900 Ft

A készülékek részletes specifikációját itt találod (pdf formátumban).

 

 

Vissza