Tükröződésmentes üveggel készül a Corning

Farkas Norman - 2013. július 9.

Körülbelül két év múlva kerülhet be a készülékekbe a Corning új üvege, mely nem csak ellenállób a Gorilla Glassnál, hanem további két előnnyel is bír: egyrészt tükröződésmentes, így napfényben is jól látható marad a mögötte feszülő megjelenítő, másrészt kényelmetlen terepet jelent a baktériumok számára.

A Corning vezetője nemrég elárulta, hogy cége gőzerővel dolgozik az okostelefonban hódító, kiemelkedő ellenálló képességgel rendelkező Gorilla Glass üveg utódján. Az új anyag állítólag annyira kemény lesz, hogy akár tízezer elefánt súlya alatt sem törik össze, miközben átlátszósága csupán 1 százalékkal marad el a tiszta levegőétől. Ez nem minden, ugyanis a felület tükröződésmentes lesz, s ennek eredményeképp a legélénkebb napsütés esetén is könnyen láthatjuk a mögé épített megjelenítőt. A hab a tortán, hogy az üveg képes gátat szabni a baktériumok szaporodásának.

Sajnos a Corning új fejlesztése csak körülbelül két év múlva kerülhet be a készülékekbe, addig is be kell érnünk a szintén strapabíró, ám tükröződésre hajlamos megoldásokkal.

 



 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: Corning, Gorilla Glass
Vissza