iPad bemutató október 22-én – Mi lesz, Nokia?

Farkas Norman - 2013. október 9.

A friss hírek szerint az Apple október 22-én mutatja be az ötödik generációs iPad tabletet és az iPad Mini utódját. A Nokia valószínűleg nem örül az amerikai rivális időzítésének, hiszen így kevesebb figyelem irányul az ugyancsak 22-én debütáló Lumia modellekre.

Az AllThingsD értesülései szerint az Apple október 22-én tartja az ötödik generációs iPad és az iPad Mini 2 bemutatóját. Ennek a hírnek minden bizonnyal a Nokia örül a legkevésbé, aki ugyanezen a napon fogja leleplezni az új Lumia készülékeket Abu-Dzabiban, a Nokia World eseményen.

Az Apple eseménye valószínűleg nagy hatással lesz az új Nokia termékek bemutatójára, pontosabban az azt kísérő közönség létszámára. Az iKütyük hatalmas rajongótáborral bírnak, így nem kétséges, hogy október 22-én rájuk vetül a legerősebb reflektorfény, nem pedig a finnek Windows Phone rendszerű újdonságaira. További érdekesség, hogy ugyanezen a napon válnak elérhetővé a Microsoft Surcafe 2 és Surface Pro 2 táblagépek is, így az Apple nem egy, hanem kapásból két konkurens cégnek kavart be az eseménye időzítésével.

Ami az iPad 5-öt illeti, az eddigi infók szerint sokban hasonlít majd külső megjelenésében az iPad Minire: keskenyebb kijelző körüli keretet tudhat magáénak, méretét tekinve pedig kompaktabb lesz az elődjénél. Meghajtásáért a vadonatúj 64 bites A7 processzor felelhet, mely sokkal jobb teljesítménnyel bír, mint az A6-os változat. Az iPad Mini második generációjáról az a hír járja, hogy Retina kijelzővel érkezik, egyebet még nem tudni. A pletykák szerint mindkét készülék az iPhone 5S-hez hasonlóan Home gombba épített ujjlenyomat-olvasóval érkezhet.

 

 

 

 [Forrás: Unwired View]

Vissza