Bemutatkozott a HTC One Max

Farkas Norman - 2013. október 14.

A HTC lerántotta a leplet a várva várt One Maxról. Az 5,9 colos Full HD kijelzővel szerelt prémium óriásmobil nem csak méret, hanem tudás frontján is túlmutat fél éve bemutatott testvérén.

A HTC a vártnál egy nappal korábban mutatta be a számos pletykában felbukkant One Maxot. A gyártó eddigi legnagyobb androidos készüléke a mendemondáknak és kiszivárgott infóknak megfelelően a One stíluselemeiből építkezik, ám a nagyobb megjelenítő mellett számos egyéb újítást is tartalmaz, melyekkel magához csábíthatja a prémium okostelefonra vágyó vásárlókat.

A One Max előlapját egy 5,9 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyő uralja, amit alul és felül egy-egy BoomSound hangszóró fog közre. A 164,5 x 82,5 x 10,29 milliméteres és 217 grammos telefon fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszer Sense 5.5 kezelőfelülettel felturbózott verziója teljesít szolgálatot. Ez annyit tesz, hogy a számos androidos okosság mellett a tajvaniak saját fejlesztésű funkciói és szolgáltatásai (pl.: Zoe, BlinkFeed, HTC Share, VideoPic stb.) is megtalálhatók a készüléken. Érdekesség, hogy 50GB ingyen Google Drive online tárhelyben részesülnek a One Max tulajdonosok.

 

 

A szupergyors működésért sajnos nem Snapdragon 800 chipset, hanem egy négymagos, 1,7GHz-es Snapdragon 600 processzor felel, amit 2GB RAM, 16 vagy 32GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 4G LTE modem és 3300mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Ez utóbbi a gyártó szerint 25-28 óra beszélgetési időt tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel. Természetesen Bluetooth 4.0 LE, Wi-Fi, A-GPS (+GLONASS) és NFC modul is akad, de a nagylátószögű, 2,1 megapixeles, Full HD videózásra alkalmas előlapi, illetve a BSI szenzorral és öt különböző fényerővel villanni képes SmartFlash LED vakuval felvértezett UltraPixel hátlapi kameráról sem kell lemondanunk. A One Max legnagyobb újdonsága – a hatalmas Full HD kijelző mellett – az integrált ujjlenyomat-olvasóban rejlik, amelyet a hátlapi kamera alá építettek a tervezők. Ezzel nemcsak biztonságosabb, hanem kényelmesebb és gyorsabb is a készülék feloldása és lezárása, illetve a kedvenc alkalmazásaink elérése. Jópofa funkció, hogy lehetőségünk van az egyes ujjainkhoz különböző alkalmazások (maximum 3) indítását hozzárendelni.

 

 

A HTC azt írja közleményében, hogy a One Max október közepétől lesz elérhető világszerte, ám a készülék várható áráról, illetve az egyes régiókra vonatkozó, pontos megjelenési dátumról nem kaptunk információt.

 

 

 

[Forrás: HTC]

Vissza