Megérkezett a KitKat frissítés az Xperia Z sorozatra

Farkas Norman - 2014. március 20.

Tegnap reggel három Xperia Z sorozatú mobilra indult el az Android 4.4 KitKat szoftverfrissítés, mely hamarosan a család további négy modelljére is elérhető lesz. Az update az új funkciókon túl átrajzolt felületetet és friss alkalmazásokat is tartalmaz.

A Sony a terméktámogatás frontján is belehúzott, s tegnap reggel végre kiadta az Android 4.4 KitKat frissítést az Xperia Z Ultra, Z1 és Z1 Compact készülékekre. A továbbfejlesztett Google Now mellett új launchert (a kezdőlapot futtató app) és SMS-eket (is) kezelő Hangouts támogatást is tartalmaz a csomag, amely az év második negyedévének közepén az Xperia Tablet Z, Xperia Z, ZL és ZR számára is elkészül. A japán gyártó tervei szerint később az Xperia T2 Ultra, az Xperia E1 és az Xperia M2 készülékek is részesülnek KitKat update-ben, ám erre vonatkozóan nem árultak el dátumot.

Ahogy az lenni szokott, a frissítések elérhetősége a régióktól és szolgáltatóktól is függ, de a terjesztés kezdetétől számított néhány héten belül általában világszerte célba érnek.

Az Xperia Z sorozatú modellekre kiadott Android 4.4 KitKat frissítés tartalma dióhéjban:

- Az Android 4.4 KitKat újításai, teljesítménynövekedés és optimalizált felhasználói felület

- Továbbfejlesztett értesítési sáv és gyors beállítások

- Felületbeli újítások: a PlayStation 4-ből ismerős animációk, élő háttérkép

- Frissített, újításokkal megtűzdelt Sony natív alkalmazások (Messaging, MyXperia, Smart Connect, Small apps, TrackID, TrackID TV, Sony Select, Smart Social Camera)

- Frissített, új felülettel felturbózott Sony médiaalkalmazások (WALKMAN, Album és Movies) Sony Entertainment Network felhő szolgáltatás és PlayMemories integrációval

- Új, a Sony Selectről letölthető Sony Xperia Témák a még teljesebb és egyszerűbb testreszabás érdekében

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza