Október 16-án, billentyűzetes tokkal érkezik a Nexus 9

Farkas Norman - 2014. szeptember 19.

Az a hír járja, hogy október közepén mutatkozik be a régóta pletykák témáját képező HTC Nexus 9 táblagép, amiben az NVIDIA 64 bites Tegra K1 chipsetje teljesíthet szolgálatot. Az Android L rendszert futtató géphez külön megvásárolható billentyűzetes tokkal is készül a tajvani gyártó.

Az NVIDIA adatbázisa a múlt héten erősítette meg a HTC műhelyében készülő Nexus 9 táblagép közelgő érkezését, most pedig egy konkrét dátum is napvilágra került a bemutatóra vonatkozóan. Paul O’Brian ugyanis azt csiripelte a Twitteren, hogy október 16-án tárul a nagyközönség elé várva várt Android L referenciamodell – bár azt nem árt hozzátenni, hogy emberünk nem nevezte meg az információ forrását. Nem lenne egyébként meglepő, ha bejönne a tipp, mivel tavaly is októberben debütált egy Nexus modell, konkrétan az LG gyáraiban összerakott Google Nexus 5.

További jó hír, hogy az új Nexus nem pucéran érkezik. Ha hihetünk az alábbi kiszivárgott képnek és az AndroidPolice által közzétett rajznak, a tablet mellé egy billentyűzettel és támasztékká hajtogatható fedéllel ellátott tokkal készül a HTC. A hasznos kiegészítőt vélhetően külön lehet majd megvásárolni a készülékhez.

 

 

Az eddig összegyűlt infók szerint a Nexus 9 egy ízig-vérig felsőkategóriás táblagépnek ígérkezik, aminek gyorsaságáról az NVIDIA 64 bites Tegra K1 lapkája gondoskodik, 8,9 hüvelykes QHD (2560 x 1440 pixel) felbontású kijelzőjének köszönhetően pedig kiemelkedő multimédiás élményt biztosít. A HTC-től megszokott minőséget sugárzó készüléken az új Android L operációs rendszer natúr kiadása fut a Nexus sorozathoz illően.

 

 

 

[Forrás: Twitter, AndroidPolice]

Vissza