Nexus 7 utódon és két másik tableten is dolgozik a HTC?

Czipperer Dia - 2014. július 23.

Pletykák szerint a Nexus 7 utódján és két másik táblagépen is munkálkodik a tajvani HTC. A Nexus utód bejelentését sokan várták a Google I/O konferencián, ez azonban elmaradt. Az @evleaks szerint ezúttal a HTC készül a nagy dobással.

Az @evleaks Twitter oldalán jelent meg a hír, miszerint három táblagép is készül a HTC műhelyében Az egyik nem is akármilyen masina, ugyanis a Nexus 7 utódjáról van szó két másik androidos kütyü társaságában. A Nexus 8 gyártójáról szóló pletyka nem újkeletű, nemrég egy másik felröppent hír szintén ezt támasztotta alá.

A korábban Nexus 8-ként emlegetett modell új nevet is kapott, mert állítólag nem 8, hanem 9 hüvelykes megjelenítővel érkezik. Ez sem friss hírmorzsa, hiszen már márciusban azt pedzegették, hogy 8,9 hüvelykes kijelzőt kaphat a kütyü. Ennek alapján tehát Nexus 9-ről ír az @evleaks. A tabletnek már kódnevei is vannak: „Volantis” és „Flounder” jelzővel is illetik a T1 modellszámú eszközt.

A két másik androidos eszköz, az T7 és T12 neve szintén beszédes, a számok ez esetben is feltehetően szintén a képernyőméretre utalnak.

Az @evleaks ugyan megszellőztette a hírt, ám részleteket nem írt azzal kapcsolatban, mikorra várhatók az új jövevények. A Mashable elképzelhetőnek tartja, hogy az Android L hivatalos debütálása körül várható az érkezük, tehát még ez év végén.

Ha a pletykák beigazolódnak, akkor a HTC számára ez kiemelkedő alkalom, hiszen a tajvani gyártó még nem gyártott táblagépeket a Google Nexus szériájába, csupán az első Nexus telefon (Nexus One) köthető a nevéhez.

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: HTC, Google, Nexus 8, pletyka
Vissza