Okosóra készült kimondottan hölgyeknek – Omate Lutetia

Czipperer Dia - 2014. október 15.

Az okos karórák többsége bár sokat tud, nem kifejezetten a kecses női csuklóra való eszköz. Dizájn terén inkább a férfiak kerülnek előtérbe. Az Omate azonban a gyengébbik nemre is gondolva megalkotta Lutetia névre keresztelt karóráját, melyet kifejezetten hölgyek számára terveztek.

Egészen stílusos okosórát alkotott az Omate, kifejezetten hölgyek számára. Ahogy az alábbi képen látszik, első ránézésre egy hagyományos karórára hasonlít. Nem nagy és szögletes kijelzővel szerelték fel, mint a legtöbb hasonló eszközt, hanem lekerekített, normál méretű fedlapot kapott.

A vállalat az óra kapcsán kiemelte, hogy kifejezetten a hölgyekre gondolva tervezték meg az eszközt, mely az Omate X férfiaknak készült okosóra női párja.

 

 

A Lutetia dizájnja mellett felszereltsége sem másodlagos szempont, hiszen mégiscsak egy okos kiegészítőről van szó – bár sokat még tudunk a specifikációkat tekintve. Az eszköz a MediaTek Aster SoC egységére épül, meghajtásáról pedig egy ARM7 processzor gondoskodik.

Előnye, hogy androidos és iOS alapú eszközökkel is használható. A telefonnal összekapcsolva minden fontos értesítést megjelenít, legyen szó üzenetről, hívásokról, emlékeztetőről vagy közösségi média értesítésről.

A készülék érintőképernyős, folyadékkristályos kijelzőjét zafír bevonat védi, és mindig „ébren van”, hiszen egy karórához híven folyamatosan mutatja az időt.

Az óra ezüst, arany és vörösarany árnyalatokban lesz kapható 169 dolláros áron, később pedig további, dizájnerek által alkotott prémium szíjak is elérhetőek lesznek hozzá.

Az eszköz holnap mutatkozik be a nagyközönségnek a MediaTek partnertalálkozóján, majd később a Glazed Konferencián lesz látható Londonban.

 

Forrás: Übergizmo.com

 

Vissza