Az átlagnál hosszabb üzemidőt ígér a Moto X Play

Czipperer Dia - 2015. július 30.

A Moto G társaságában két másik androidos mobilt is leleplezett a Motorola kedden, New Yorkban. Az egyik, a Moto X Play egy ütős, hosszabb üzemidőt garantáló modell.

Két új Moto X mobil is lapult a Motorola tarsolyában. A második generációs Moto X mobilok más-más célcsoportnak készülték. A legújabb Moto X Play mobil a Motorola elmondása szerint hosszabb üzemidőt garantál a felhasználóknak egy átlagos okostelefonnál. A gyártó egy 3630 mAh-es akkumulátorral látta el a mobilt, amely két napos üzemidővel kecsegtet, hasonlóan a Droid Turbóhoz.

Az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel rendelkező mobil vízlepergető készülékházat kapott, fedélzetén pedig az Android 5.1.1-es Lollipop teljesít szolgálatot, és olyan funkciók is helyet kaptak benne, mint a Moto Voice és a Moto Assist. 

A vállalat elmondása szerint a telefon hamarosan az Android M frissítést is megkapja, amint a piacon is elérhetővé válik a Google közelmúltban bemutatott mobil operációs rendszere.
 


A telefon meghajtásáról egy 1,7 GHz-es Qualcomm Snapdragon 615-ös processzor gondoskodik. 2 gigabájt RAM-ot kapott, a tárhely pedig opcionálisan 16 vagy 32 gigás. A készülék természetesen bővíthető, így mindkét verzió tárhelye tovább növelhető microSD kártyával.

A kamera ütősnek ígérkezik. Az előlapi fényleső nem meglepő módon egy szelfikészítésre alkalmas 5 megapixeles darab, a főkamerát pedig dupla LED vakuval látták el, és 21 megapixeles képeket lő. Adrienne Hayes, a marketingkommunikációs részleg alelnöke szerint a telefonok kamerái kategóriájukban a legjobbak, és garantálják, hogy az elkészült képek és videók jobbak lesznek, mint valaha.

A Moto X Play elődjéhez hasonlóan testre szabható a Moto Makerrel, az online szerkesztőeszköz segítségével választhatók ki az egyedi színek.

Jó hír az európai felhasználóknak, hogy a vállalat első körben az öreg kontinensen, Latin-Amerikában és Kanadában teszi elérhetővé a telefont, az Egyesült Államok piacára csak később, az év vége fele érkezik meg.  A készülék a többi zászlóshajó mobilhoz képest alacsony árcédulával – 400 és 500 dollár között lesz megvásárolható augusztustól.
 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza