Itt a Huawei Technologies hivatalos nyilatkozata

Kütyü Magazin - 2019. május 20.

A Reuters úgy értesült, hogy a Google felfüggeszti némelyik üzleti kapcsolatát a Huawei-jel. A Huawei Technologies erről szóló hivatalos közleményét alább találják.

Huawei Technologies: A Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban lévő Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten.

„A Huawei jelentősen hozzájárult az Android fejlődéséhez és növekedéséhez világszerte. Mint az Android egyik legfontosabb globális partnere, szorosan dolgoztunk nyílt forráskódú platformjaikkal, hogy olyan ökoszisztémát fejlesszünk ki, amely mind a felhasználók, mind az iparág számára előnyös. A Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban kapható Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten. Továbbra is biztonságos és fenntartható szoftver-ökoszisztémát építünk majd, annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt biztosíthassuk felhasználóink számára világszerte.”

Alább olvasható továbbá a Google és az Android hivatalos állásfoglalása arról, hogy forgalomban lévő Huawei termékeken továbbra is elérhetők lesznek a Google Play szolgáltatásai:

Google nyilatkozat:

„Együttműködünk a rendelettel és vizsgáljuk annak állításait. A Google Play és a Google Play Protect továbbra is elérhetők és használhatók maradnak a forgalomban lévő Huawei eszközökön.”

Az Android válasza a Huawei felhasználók kérdéseire:

“A Huawei felhasználók kérdéseivel kapcsolatban és az Egyesült Államok kormányzati intézkedések betartása érdekében: Biztosíthatunk titeket, miközben betartjuk az összes amerikai követelményt, a Google Play és a Google Play Protect szolgáltatásai a jövőben is elérhetők lesznek a forgalomban lévő Huawei eszközökön.”

A Huawei Technologies ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntését, mellyel az úgynevezett Entity List-re tette a vállalatot. Megvan a tervük annak biztosítására, hogy termékeik többsége a nehéz körülmények között tovább tudja szolgálni a felhasználókat. Azonnali lépéseket tesznek az ügy megoldásának érdekében, minden lehetséges intézkedést megtesznek, hogy mérsékelni tudják a döntés hatását. A helyzet ellenére továbbra is elkötelezettek maradnak a magas színvonalú szolgáltatások és termékek biztosítása mellett. Szeretnék megköszönni felhasználóiknak a folyamatos támogatást, továbbra is a legjobb szolgáltatásokat és élményt fogják biztosítani számukra.

Vissza