A Dell és az Alienware megalkotta a tökéletes PC-s játékrendszert

Kütyü Magazin - 2019. szeptember 2.

A Dell és az Alienware a komoly játékosok és a kezdők igényeit is egyaránt kielégítő, új technológiákat mutatott be a Gamescom kiállításon: laptopok, asztali számítógépek, monitorok, headsetek, billentyűzetek, egerek – egy teljes játékrendszer, amelyet a kitartó és folyamatos innováció inspirált.

„A Dell és az Alienware évtizedek óta a PC-s játékipar úttörője: egy teljes körű PC-s játékrendszert alakítottunk ki az iparág legfrissebb újdonságaival, legkorszerűbb formavilágával és olyan kivételes teljesítménnyel, amellyel a játékosok előnyre tehetnek szert a versenytársakkal szemben” – mondta Ray Wah, a Dell Technologies fogyasztói és kisvállalkozói termékekkel foglalkozó csoportjának vezető alelnöke.

Új Alienware Aurora, Legend stílusban

Az idei CES alkalmával az Alienware bemutatott egy új dizájnvonalat, az Alienware Legend indusztriális formavilágát, amely merészen eltér a jelenlegi stílusirányzattól és az iparágra jellemző egysíkúságtól. Az új Alienware Aurora az első olyan asztali számítógép, amely a Legend dizájnelemeit hordozza. A díjnyertes és céltudatosan fejlesztett kialakítás az innovatív dizájn és a kiemelkedő teljesítmény elemeit ötvözi.

Az Alienware Aurora egy új gépházkülsővel rendelkező közepes méretű asztali toronyszámítógép a Legend stílusjegyeivel, mely még a legújabb vékony és könnyű laptopokhoz képest is kompaktabb megoldást jelent. A nagy teljesítményű számítógép az Intel 9. generációs Core processzorával és az NVIDIA GeForce grafikus kártyájával rendelkezik, a jobb légáramlásnak köszönhetően pedig a játékosok mindig a legjobb formájukat hozhatják. A könnyű és egyszerű bővíthetőség pedig hosszabb élettartamot és személyre szabható teljesítményt biztosít.

Az első G sorozatú asztali számítógép: Dell G5

A kezdő játékosok és a megfizethető játékélményre vágyók örömére az új Dell G5 számítógéppel a G sorozat asztali verzióban is elérhető lesz. A Dell G5 PC játékhoz szabott teljesítményt, grafikát és funkciókat kínál egy kompakt és bővíthető házban. Az akár i9 K-sorozatú processzorok és a VR-funkciókat támogató NVIDIA GeForce GTX és RTX vagy AMD Radeon grafikus kártyák nagy teljesítménye zavartalan játékélményről gondoskodik. A szerszámokat nem igénylő beszerelésnek és a további belső bővítőhelyeknek köszönhetően a gép egyszerűen fejleszthető. Hatékony hűtési rendszerrel, valamint négy, az Alienware Command Centerben kiválasztható hőmérsékleti beállítással rendelkezik, hogy az éppen legmegfelelőbb módon fusson a gép, attól függően, hogy a használója játszik, dolgozik, tanul vagy videókat néz. A meglepően kompakt kialakítás minimális helyet foglal, így kisebb helyeken is könnyedén lehet játszani, például kollégiumi szobákban, háló- vagy dolgozószobákban. A választható kék LED-fénnyel és átlátszó oldalsó panellel ellátott, egyedi, játékosok által inspirált kialakítás dinamikus megjelenést kölcsönöz a G5 asztali számítógépnek.

 

Innováció a kijelzők világában 

A Dell és az Alienware folyamatosan fejleszti a monitorok kialakítását és a funkcióikat, hogy minél magasabb szintre tudja emelni a vizuális játékélményt. A legújabb mérföldkő az Alienware egyedülálló, 55 colos OLED gamer monitora és a gyors IPS technológia, amely most először került a Legend kialakítású monitorokba.  

  • Az Alienware 55 OLED gamer monitor | AW5520QF a látóteret kitöltő kijelzőjével és az OLED technológiára jellemző lenyűgöző képminőséggel hatalmas előrelépést jelent a játékosok világában. Az Alienware új, Legend stílusú Alienware 55 OLED monitora 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát, 0,5 ezredmásodperces válaszidőt (szürkéről szürkére) és alacsony beviteli késleltetést biztosít, így a kép sokkal gyorsabban jut el a kijelzőig, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok gyorsabb és pontosabb reakciókkal körözzék le a versenytársaikat. A 98,5 százalékos DCI-P3 színlefedettség lenyűgöző pontosságának és mélységének köszönhetően élethűen láthatók a színek. Az éles 4K UHD felbontás lehetővé teszi az intenzív játékot közelről, de akár távolabbról, gamepadet használva is kiváló vele a játékélmény. Az AMD Radeon FreeSync minimálisra csökkenti a grafikus torzítások, például a képszakadás és a képhibák számát, így a közvetített kép mindig zökkenőmentes és stabil lesz. Az AlienFX megvilágítással, a játékközpontú kijelzővel (OSD) és távirányítóval testre szabható a játékélmény, akár íróasztalon, akár – a csomag részeként mellékelt VESA szerelőadapterrel – falra szerelve. A beépített hangszórók megbízható és tiszta hangzásáról a Waves MaxxAudio gondoskodik. 

  • Az Alienware 34 ívelt gamer monitor | AW3420DW segít abban, hogy a játékosok közvetlenül az akció közepében érezhessék magukat a rabul ejtő 1900R ívű, szélesvásznú, 21:9 képernyőarányú, WQHD felbontású monitorral. Az Alienware első 34 colos, WQHD 120 Hz-es ívelt monitora gyors IPS-válaszidővel és IPS Nano színtechnológiával rendelkezik, amely 98 százalékos DCI-P3 színlefedettséget biztosít, miközben az NVIDIA G-SYNC kijelzőtechnológia egyenletes és valósághű képélményt nyújt. Az új IPS technológiával lehetőség nyílik a nagy sebesség elérésére, és a magas minőségű képalkotásra egyaránt, hiszen a gyors válaszidő mellett az IPS jól ismert előnyeit, a színhűséget és a nagy látószöget is biztosítja. A monitornak a négy testre szabható zónával rendelkező AlienFX megvilágítás, a játékközpontú képernyő és az állítható magasságú állvány is része, amely a kábelek elegáns elrendezéséhez is segítséget nyújt.

 

  • Az Alienware 27 gamer monitor | AW2720HF IPS technológiával, elképesztő 240 Hz-es képfrissítési gyakorisággal és az AMD Radeon FreeSync technológiának köszönhető, 1 ezredmásodperces válaszidővel (szürkéről szürkére) biztosítja a sebességet. A natív FHD felbontás lehetővé teszi az 1080p felbontással futtatott játékok élesebb megjelenítését, míg az IPS biztosítja a nagy látószöget és a 99 százalékos sRGB-lefedettséget. A monitorhoz AlienFX megvilágítás, állítható állvány és játékközpontú képernyő is tartozik.
  • A Dell 32 ívelt gamer monitor | S3220DGF egy 1800R ívű kijelző, amely kibővíti a látóteret, és a felhasználót szinte körbeölelve kínál igazán lebilincselő játék- és filmélményt. A játékosok megtapasztalhatják az akár 165 Hz-es frissítési frekvencia előnyeit, amely elképesztően gyors játékmenetet tesz lehetővé. A QHD felbontással akár 77 százalékkal több játéktartalom jelenik meg a képernyőn, mint az FHD technológiával. Az AMD Radeon FreeSync 2 HDR technológiával elérhető az alacsony késleltetésű, nagy dinamikatartományú játékélmény, és a VESA Display HDR 400 és a 90 százalék feletti DCI-P3 színlefedettség nyújtotta élethű képek és élénk színek. 

 

Új Alienware perifériaeszközök

Minden részlet számít. A perifériaeszközök elengedhetetlen összekötő kapocsként szolgálnak a játékos és a játék között. Kulcsfontosságúak a játék megnyeréséhez, és ezzel az Alienware is tisztában van. Az Alienware bemutatja a játékosokból álló közösség és a profi játékosok segítségével kifejlesztett, újonnan tervezett, Legend kialakítású perifériaeszközeit, amelyekkel teljessé válik az Alienware harci állomása.

  • Az Alienware Low-Profile RGB mechanikus játékbillentyűzet | AW510K egy sokfunkciós eszköz, amely a Cherry MX Low-Profile Red billentyűk legújabb generációját használja. Teljes mértékben programozható billentyűkkel, dedikált hangirányítással és a billentyűnkénti 16,8 millió lehetséges AlienFX RGB-megvilágítással rendelkezik, amellyel a játék igazán magával ragadó élménnyé válik.

 

  • Az Alienware mechanikus gamer billentyűzet | AW310K a játékosok számára elengedhetetlen funkciók mindegyikét biztosítja vezető technológiák segítségével, például a Cherry MX Red billentyűk legújabb generációjával, amelyek fehér háttérvilágítású lebegő billentyűarchitektúrában helyezkednek el. A makrókkal és billentyű-hozzárendelésekkel teljes mértékben programozható billentyűknek és a dedikált hangirányításnak köszönhetően egy olyan tartós eszközről beszélhetünk, amely minden játékos készletének nélkülözhetetlen darabja lehet. 

 

  • Az Alienware vezetékes/vezeték nélküli gamer egér | AW610M a lehető legjobb vezeték nélküli játékélményt nyújtja a játékosoknak, akik egy töltéssel akár 350 órán keresztül is használhatják. A vezetékes és vezeték nélküli módban is maximális teljesítményt garantáló 1000 Hz-es lekérdezési gyakoriság (polling rate) mellett az egér a kategóriavezető Alienware 16 000 DPI érzékelőjével rendelkezik a tökéletes pontosság érdekében. Az egyedi, beállítható görgőkerék, a 7 teljes mértékben programozható gomb és a 16,8 millió AlienFX RGB-megvilágítás teljes mértékben testre szabható játékélményt biztosít. 

 

  • Az Alienware RGB gamer egér | AW510M rendkívül sokoldalú, köszönhetően a 10 teljes mértékben programozható gombjának, az oldalsó gombok optimalizált elhelyezkedésének és az egyedi, beállítható görgőkeréknek, így minden játéktípushoz tökéletesen használható. A kategóriavezető Alienware 16 000 DPI érzékelő kivételes pontosságot biztosít, míg a 16,8 millió AlienFX RGB-megvilágítás segítségével a játékosok testre szabhatják a játékélményt. 

 

  • Az Alienware vezeték nélküli gamer egér | AW310M egy teljes méretű hordozható egér, amellyel a játékosok bárhol játszhatják kedvenc játékaikat, és amelyen hat teljes mértékben programozható gomb található, és közel 300 órányi játékélményt kínál egyetlen ceruzaelemmel. Az egérben egyedi Alienware 12 000 DPI érzékelő található, és az Alienware jellegzetes kialakításának köszönhetően remekül megfelel a legtöbb kézméretnek és használati szokásnak. 

Vissza