Nokia 500 - Színes egyéniség, mely okos és olcsó

Farkas Norman - 2011. augusztus 1.

Még a harmadik negyedévben debütálni fog a Nokia pénztárcakímélő okostelefonja, amelynek célcsoportját a fiatalok alkotják.

Már szeptemberben elérhető lesz a Symbian Anna operációs rendszert futtató újdonság, melynek adó nélküli ára 150 euró (kb. 40 000 Ft) körül alakul. A Nokia 500 egyik legfőbb erőssége, hogy a közösségi oldalak elérése és használata nagyon könnyű a segítségével, valamint cserélhető hátlappal rendelkezik, ami segít, hogy tükrözzük vele aktuális hangulatunkat (és ezt - véleményem szerint - leginkább a fiatalok használnák ki). De nem csak emiatt érdekes a készülék. A Nokia azt kívánja bizonyítani vele, hogy nem csak a felső kategóriás telefonokat illeti meg az erősebb hardver (és ez által a jobb felhasználói élmény biztosításának képessége), hanem a megfizethető készülékekbe is kerülhet jó vas. Így került a könnyű és viszonylag apró mobilba 1Ghz-es ARM11 processzor, 256MB RAM, 360x640 pixel felbontású kapacitív érintőképernyő, Wi-Fi, HSPA+ támogatás, Bluetooth és GPS.  A mellékelt képeken (kattints rájuk a nagyításhoz) láthatod a megjelenés részleteit, a teljes specifikációt, és megbizonyosodhatsz arról, hogy a finn gyártó nem beszél mellé. Egy videót is mellékelek alább, hogy teljesebb képet kapj az 500-ról.

A gyártó hazai képviselete hírt adott arról, hogy a következő egy évben várhatóan körülbelül 10 új Nokia készülék fog világszerte megjelenni, egyelőre azonban nem tudni, hogy közülük mely típusok lesznek elérhetők a mi régiónkban.

Kulcsszavak: Symbian, Nokia, Nokia-hu
Vissza