Microsoft alkalmazások a Nokia Symbian készülékein?

Kütyü Magazin - 2011. szeptember 9.

A Nokia bejelentette Symbian Belle operációs rendszerének következő frissítéseit, melyek egycsapásra mobilirodává alakítják az okostelefonok legújabb családját. A Microsoft Apps elnevezésű ingyenes frissítéscsomag alkalmazások egész sorát kínálja a kompatibilis Nokia okostelefonokra.

A Nokia és a Microsoft eredményes együttműködésének köszönhetően számos üzleti alkalmazás válik elérhetővé a Belle készülékek számára. A Microsoft Apps 2011 utolsó negyedévének végétől fokozatosan egyre szélesebb felhasználói körnek lesz elérhető. A csomagban helyet kap az üzleti tárgyalások lebonyolításában hasznos Microsoft Lyn 2010 Mobile, a Microdoft OneNote multimédiás jegyzettömb (Microsoft SkyDrive szinkronizálással) és a prezentációt segítő Microsoft PowePoint Broadcast, továbbá a  Microsoft Document Connection is.

 

A 2012 első felében várható frissítés pedig elsőként vezeti be a Windows platformon kívül a Microsoft Word, Excel és PowerPoint dokumentumkezelőket. Ezek a Microsoft alkalmazások – amelyek eddig csak Windows-os környezetben léteztek – most első alkalommal kerültek kifejlesztésre más operációs rendszer alá.

A Microsoft Apps egy szoftverfrissítéssel lesz elérhető a Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 és Nokia Oro készülékeken.

 

Úgy tűnik, a Nokia Symbian Belle mobiljai rendelkeznek majd a Microsoft valamennyi üzleti megoldásával, s ennek köszönhetően jelentősen meghosszabbodik a már szinte eltemetett operációs rendszer várható élettartama.

 

 

 

 

Vissza