Új multifunkciós nyomtatók a Brothertől - MFC-J430W és MFC-J625DW

Kütyü Magazin - 2011. október 19.

Megújult a Brother mini tintasugaras család. Az októberben megjelenő két új készülék főbb jellemzői a rugalmas csatlakozási lehetőségek, gyors nyomtatási sebesség, valamint a kiemelkedő minőségű nyomtatás. A négy alapfunkciót kezelő készülékek a kisirodák kompakt és elegáns megoldásai.

Az elegáns MFC-J430W és MFC-J625DW modellek elrejthető ADF-el, 4,9 cm-es érintőképernyős LCD kijelzővel és a praktikus vezérlőpanellel kényelmes kezelést biztosítanak. A wireless csatlakozással és energiatakarékos működésükkel bármely iroda számára ideálisak, 100 lapos standard papírtálcával és 20 lapos automatikus dokumentum adagolóval rendelkeznek, amely az MFC-J625DW esetében 20 lapos fotópapírtálcával is kiegészül. Mindkét készülék USB host-tal rendelkezik, az MFC-J625DW készülék emellett médiakártya kompatibilis, amelyről a nyomtatást akár közvetlenül is indíthatjuk, számítógép segítsége nélkül. Irodai használatban praktikus, ha a funkciókat beállítás szerint szűkítjük, így a TX Lock funkciózárolással külön korlátozhatók az alapfunkciók, illetve a vezérlőpanel elérése.

MFC-J430W

Az MFC-J430W és MFC-J625DW készülékek 33 és 35 lpp mono, valamint 26 és 27 lpp sebességgel nyomtatnak 6000 x 1200 dpi felbontásban. Az 1,5 pikoliteres cseppmérettel nyomtató készülékek a legapróbb részletekig pontos és élethű képeket eredményeznek. Az MFC-J625DW automatikus kétoldalas nyomtatással csökkenti az irodai költségeket, továbbá a fényképeket már 15 másodperc után a kezünkbe vehetjük akár szegély nélküli nyomtatással. A színfokozás funkciót használva még élénkebb nyomatokat kapunk eredményül. Az MFC-J625DW készülékről közvetlenül nyomtathatunk fotókat USB-ről, médiakártyáról vagy fényképezőgépről is JPEG formátumban, illetve az adathordozókra közvetlen szkennelés lehetséges PDF, JPG vagy TIFF formátumokban.

A készülékben elmenthetők a leggyakrabban használt kedvenc beállítások, amelyek áramszünet esetén is tárolódnak. A különböző másolási beállítások között megtaláljuk az N az egyben másolást, amellyel kettő vagy négyoldalnyi anyag másolható egy oldalra, a poszternyomtatás funkcióval pedig akár 3x3 oldalra nagyítható egy dokumentum. A vízjelmásolás mellett a könyvmásolás funkcióval a szkennerüvegről történő másoláskor a ferde vagy sötét szélek automatikusan javításra kerülnek. A 2 az 1-ben igazolványmásolás funkcióval a készülék egy oldalra másolja az igazolványok mindkét oldalát, és csak akkor készíti el a nyomatot, amikor a két oldal beolvasása megtörtént a szkennerüveg segítségével. A másolási sebesség megváltoztatásával választhatunk a gyors és kevesebb tintahasználatú, a normál vagy a finom minőségű másolás között.

Az automatikus dokumentum adagoló a többoldalas anyagok szortírozását, másolását és szkennelését könnyíti meg. A síkágyas szkennerrel akár 19200x19200 dpi (interpolált) felbontásban történhet a szkennelés 3,37 mp színes és mono sebességgel mindkét készüléknél. A „Szkennelés gomb” használatával képbe, fájlba, OCR-be, e-mail-be és USB-re szkennelhetünk, az MFC-J625DW esetén ezek mellett kártyára is történhet a szkennelés JPG, PDF, TIFF formátumokban.

MFC-J625DW

A készülékekkel a nyomtatás és szkennelés Apple, Android vagy Windows Phone 7 készülékekkel közvetlenül a Brother iPrint&Scan alkalmazással is történhet. Újdonság a készülékekhez a Brother Solutions Center-ből letölthető Homepage print 2 alkalmazás, amellyel a weboldalak nyomtatása válik egyszerűvé, így a weboldal egy külön kivágott részét is ki lehet nyomtatni. A készülékek mellé ingyenes Scansoft PaperportTM (Windows) és Presto Page Manager (Macintosh) OCR karakterfelismerő szoftverek elérhetők. A nyomtató kezelésére szolgáló szoftverrel távolról is beállíthatók a készülékek tulajdonságai. Alaptartozékként a BRAdmin Light hálózati menedzsment szoftver Windows és Mac operációs rendszerekkel alkalmazható, átfogóbb eszközpark kezeléséhez pedig a BRAdmin Professional hálózati menedzsment szoftver javasolt, amely ingyenesen letölthető a Brother weboldalról.

A készülékek négy különálló tintapatronnal működtethetők, az opcionálisan választható nagy töltetű patronok akár 600 oldal nyomtatására is elegendőek. Az energiatakarékos módok beállításával minimálisra csökkenthető a készülékek energiafogyasztása.

A Brother weboldalán regisztrálva a készülékekhez tartozó 2 év garancia 2+1 évre terjeszhető ki.

Az MFC-J430W ajánlott bruttó fogyasztói ára 31.990 forint, az MFC-J625DW készüléket pedig 41.990 forintért vihetjük haza (illetve az irodánkba).

 

MFC-J430W - Tulajdonságok

- Nyomtatási sebesség: 33/26 lpp

- Fotónyomtatás: 15 mp

- Vezeték nélküli hálózati csatlakozási lehetőség

- Lapkezelés: 100 lapos normál papírtálca, 20 lapos ADF

- USB interfész

- 4,9 cm színes LCD kijelző

- Off mód

MFC-J625DW - Tulajdonságok

- Nyomtatási sebesség: 35/27 lpp

-  Fotónyomtatás: 15 mp

- Automata duplex nyomtatás

- Vezeték nélküli hálózati csatlakozási lehetőség

- Lapkezelés: 100 lapos normál papírtálca, 20 lapos ADF, 20 lapos fotópapírtálca

- USB / PictBridge / Médiakártya interfész

- 4,9 cm színes LCD kijelző

- Off mód

Vissza