Maroknyi camcorder projektor a 3M-től - CP45

Kütyü Magazin - 2011. november 4.

A 3M bemutatta legújabb, magánfelhasználóknak szánt camcorder projektorát a CP45 személyében. A szerkezet a világ első apró projektora, ami kameraként és filmfelvevőként is működik.

A mobiltelefon méretű szerkezet felvevő része azt nyújtja, mint egy felsőbb kategóriás mobiltelefon: HD videokamerát, mikrofont, 5 megapixeles fényképezési lehetőséget, LED villanót, fix fókuszos objektívet, négyszeres digitális zoom-ot, 2 GB belső memóriát és akár 32 GB-ig bővíthető micro SDHC foglalatot.

A beépített, 2100mAh-ás lithium-ion akkumulátorral nagyjából 150 perc felvételi időre képes. A használatot HDMI, kompozit video, 3,5 jack és USB csatlakozás segíti. A felvételeket rögzítés közben és után az LCD képernyőn láthatjuk. Támogatott fájlformátumok: AVI, ASF, DAT, MOV, M4V, MPG, MPEG, MPE, RMVB, WMV, PPT, PPS, JPEG, Videó - MPEG4, H.264 (MP4).

A 100 perces önálló üzemidejű vetítő 10 és 65” (25,4-165,1cm) közötti átmérőjű képet vetít, gyakorlatilag bármilyen felületre. 20 000 óra üzemidejű lámpája 20 lumen felett vetít ugyan, ami a készülék méretéhez képest jelentős teljesítmény, ám az ideális vetítési körülményekhez némi elsötétítésre van szükség. Ugyanakkor egy esti összejövetelen a készülék bármikor megállja a helyét. A hangot beépített hangszóró szolgáltatja, de a jack aljzaton bármilyen sztereo hangrendszert csatlakoztathatunk. A projektor SVGA (800x600) felbontású.

A CP45 nemcsak a saját felvett anyagait játssza le. Portjai révén könnyen csatlakozhat laptopra, pda-ra, telefonra, és a külön megvásárolható adapterrel az Apple termékeivel is kompatibilis.

A kütyü dobozában hálózati töltőt, USB kábelt, RCA kábelt, konvertáló programot is tartalmazó CD-t és használati útmutatót is találnak a felhasználók. A CP45-ös ajánlott nettó fogyasztói ára Magyarországon 69 900 forint.

Kulcsszavak: projektor, kamera, 3M-hu
Vissza